Πολιτική

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος για χρέος και τρομοκρατία

Σαμαράς και Βενιζέλος

«Όλα υπό έλεγχο» ήταν το καθησυχαστικό σχόλιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου, μετά την πολύωρη (3,5 ωρών) σύσκεψη που είχε με τον Πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:30.

Πρώτος έφτασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ακολούθησε λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κυρίαρχο ζήτημα  της  συνάντησης ήταν  το  θέμα της τρομοκρατίας μετά την διαφυγή του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού που εξακολουθεί να επισωρεύει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και να προκαλεί διεθνείς επικρίσεις και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να τον συλλάβει.

Και αν σε αυτό το θέμα δεν υπάρχουν διαφωνίες σε ό,τι αφορά στους στους υπηρεσιακούς όσο και στους πολιτικούς χειρισμούς δεν συμβαίνει το ίδιο και στο έτερο θέμα που θα βρεθεί στο τραπέζι αυτό των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ήδη καταγράφεται διαφωνία υπουργών με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα των σημείων πώλησης των φαρμάκων όσο και για την διάρκεια του γάλακτος. Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει εκφράσει διαφωνία ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει την σχετική ρύθμιση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συζήτηση με δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις Όλι Ρεν, ο οποίος ζήτησε να μην συντηρείται η συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat, μπορεί αυτή η συζήτηση για το ελληνικό χρέος να ανοίξει και πως αυτό θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις.

Σε ότι αφορά τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν  και οι  διαρθρωτικές αλλαγές που συνδέονται και με τη διαπραγμάτευση  με την τρόικα -η οποία δείχνει να έχει σκαλώσει- και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην χώρα μας προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας , οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις διαπραγματεύσεις, καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν.

Προτάσεις για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά θα αποσταλούν το Σάββατο στους εκπροσώπους των δανειστών, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa