Κόσμος

Την Τετάρτη το σχέδιο Ομπάμα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

Την Τετάρτη ενώπιον του Κογκρέσου και του αμερικανικού λαού ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει  τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που -όπως είπε- θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε απειλή για τις ΗΠΑ.

Στόχος της ομιλίας είναι να «περιγράψει ποιo θα είναι το σχέδιο» και την Τρίτη θα συναντήσει τους ηγέτες του Κογκρέσου για να τους ζητήσει τη στήριξή τους. «Θέλω απλά ο αμερικανικός λαός να καταλάβει τη φύση της απειλής και με ποιον τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε και να έχει εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο NBC, η οποία προβλήθηκε σήμερα. «Η επόμενη φάση είναι να ξεκινήσουμε επιθέσεις», πρόσθεσε.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Ομπάμα ανέφερε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές στις ΗΠΑ, αλλά η οργάνωση έχει προσελκύσει ξένους τζιχαντιστές από δυτικές χώρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στη χώρα του ανενόχλητοι. «Συν τω χρόνω, αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για την πατρίδα», ανέφερε.

Επίσης ο αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ ή στη Συρία λέγοντας πως «δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο με τον πόλεμο στο Ιράκ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa