Πολιτισμός

Το Ανοιχτό θέατρο Κολωνού θα γεμίσει… πολιτισμό και μελωδίες

Μια μαγική βραδιά γεμάτη μελωδίες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού αύριο Παρασκευή 15 Μαϊου.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο και ερμηνεύτρια του Βάγκνερ Julia Rutigliano θα ερμηνεύσει διάφορα σημαντικά έργα με συνοδεία διάσημων και αξιόλογων μουσικών.

Το βιογραφικό της σοπράνο είναι πλούσιο. Η ίδια,  σπούδασε με την καθηγήτρια Δάφνη Ευαγγελάτου στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου και στην Βαυαρική Ακαδημία Θεάτρου August Everding.

Julia Rutigliano

Αποφοίτησε με άριστα το 2005 και στη συνέχεια εργάστηκε στο Εργαστήρι Όπερας του Κρατικού Θεάτρου της Νυρεμβέργης υπό τον Tobias Meisberger. Στην πορεία της μέχρι τώρα τραγούδησε σημαντικά έργα κερδίζοντας μάλιστα το πρώτο βραβείο στον 25ο Διαγωνισμό Robert Stolz του Αμβούργου. Πρόσφατα, τιμήθηκε με το βραβείο πολιτισμού της πόλης του Würzburg.

Το πρόγραμμα στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού, περιλαμβάνει τα εξής έργα:

  • Camille Saint-Saëns: Φούγκα σε λα μείζονα (ενορχήστρωση: Δημήτρης Μητρόπουλος)
  • Camille Saint-Saëns: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 έργο 33 σε λα ελάσσονα (σολίστ: Χρήστος Γρίμπας)
  • Richard Wagner (1813-1883): Wesendonck Lieder (σολίστ: Julia Rutigliano)
  • Richard Wagner: «Ψίθυροι του δάσους», από την όπερα Siegfried

Στη συναυλία, με έργα Camille Saint-Saëns και Richard Wagner, συμμετέχει και ο  διακεκριμένος βιολοντσελίστας Χρήστος Γρίμπας, ενώ την μουσική διεύθυνση την έχει ο Ανδρέας Τσελίκας.

Σημειώνεται ότι η Julia Rutiliano, είναι προσκεκλημένη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων που συμπράττει σε μία μεγάλη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Στόχος των διωργανωτών είναι να αναδειχθουν τέτοιου είδους  εκδηλώσεις που αποτελούν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 9μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το κοινό μπορεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 9243211

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER