Παράξενα

Το εστιατόριο που παίρνει τις πρώτες ύλες για τα φαγητά του από τα …σκουπίδια

Εστιατόριο Σκουπίδια

Ακούγεται απίστευτο, αλλά συμβαίνει στην πραγματικότητα. Με στόχο οικολογικό και ταυτόχρονα φιλανθρωπικό το εστιατόριο Rub og Stub στην Κοπεγχάγη βρίσκει τα υλικά που μαγειρεύει τα φαγητά του κυριολεκτικά στα σκουπίδια.

Η Σοφί Σάλες είναι μία εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Rub og Stub και δηλώνει υπερήφανη που στο εστιατόριό τους δεν γίνεται σπατάλη εν μέσω οικονομικής κρίσης που πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από πείνα, αλλά αντίθετα εδώ αξιοποιούνται και τα σκουπίδια.

«Στη Δανία, όπως και σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο, ο κόσμος πετάει πολλά τρόφιμα στα σκουπίδια ενώ στις χώρες του Τρίτου Κόσμου τα παιδιά πεθαίνουν από ασιτία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο και βρήκαμε αυτό τον τρόπο για να περάσουμε τα μηνύματά μας»,λέει χαρακτηριστικά η Σοφί Σάλες, η οποία εξηγεί ότι από τα σκουπίδια οι υπεύθυνοι του εστιατορίου διαλέγουν υλικά που έχουν πεταχτεί ενώ είναι σε καλή κατάσταση και όχι οτιδήποτε δείχνει επικίνδυνο για κατανάλωση.

Το εστιατόριο επιχορηγείται από την δανέζικη φιλανθρωπική οργάνωση Retro και ένα μέρος των εσόδων του πηγαίνουν σε σχέδια ανάπτυξης κι επισιτισμού στο φτωχό αφρικάνικο κράτος της Σιέρα Λεόνε. Οι ιδιοκτήτες του βρίσκουν τα περισσότερα υλικά σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από super market, ενώ το προσωπικό που απασχολεί επί πληρωμή είναι μόνο η σεφ και ο μάνατζερ, αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι εθελοντές.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa