Πολιτισμός

Το μουσείο του Λούβρου έρχεται στη Ρόδο

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί το 2015 στο νησί της Ρόδου. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, οι Ρόδιοι αλλά και οι υπόλοιποι έλληνες, θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν εκθέματα από το μουσείο του Λούβρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η έκθεση στο Λούβρο με τίτλο «Ρόδος, ένα Ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής» «είχε ως επιστέγασμα την οριστικοποίηση της απόφασης για τη μεταφορά των εκθεμάτων στην Ρόδο την προσεχή άνοιξη.

Μάλιστα, η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με τον διευθυντή του Μουσείου κ. Jean-Luc Martinez, το βράδυ της Τετάρτης. Οι συνεννοήσεις είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, τότε που είχαν φιλοξενηθεί  στη Ρόδο η  υπεύθυνη Προβολής του Μουσείου Laurence Roussel, η Υπεύθυνη Τύπου Christine Cuny, η Επιμελήτρια της έκθεσης Anne Coulie, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων γαλλικών ΜΜΕ, όπως «Le Monde», «Le Figaro», «L’ Express»,  «Le Journal» και  «Des Artes και L’ Oeil».

Τα εκθέματα έρχονται σε μια σημαδιακή εποχή, καθώς το 2015 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου. Σύντομα αναμένεται και η οριστικοποίηση της ημερομηνίας μεταφοράς, όπως και της διάρκειας της έκθεσης στη Ρόδο με στόχο να μείνουν τα εκθέματα στο νησί καθ όλη τη  διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται, ότι η έκθεση από σήμερα Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, έχει ανοίξει τις πύλες της στο κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Με αφορμή την τρέχουσα έκθεση στο Λούβρο, έχει ξεκινήσει μια σειρά τηλεοπτικών προβολών στην Γαλλία με θέμα τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ρόδο που έλαβαν χώρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Τέλος, στην ανακοίνωση της η Περιφέρεια, αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι οι επιστήμονες αρχαιολόγοι να μελετήσουν τα ευρήματα και με την σειρά τους οι επισκέπτες να τα θαυμάσουν, αφού μέχρι τώρα ο πλούτος της Ροδιακής ιστορίας δεν ήταν ευρέως γνωστός.

 

mouseio louvrou - 13

 

mouseio-louvrou-11

 

 

mouseio-louvrou---8

 

 

mouseio-louvrou--6

 

mouseio-loyvrou-4

 

 

 

 

 

 

Μουσείο-Λούβρου-2

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa