Μαγειρική

Το παραδοσιακό ιταλικό καλτσόνε και πως να το εκμεταλλευτείτε

καλτσόνε παραδοσιακόΥλικά για τη ζύμη:

500 γρ.αλεύρι σκληρό

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κ.γ αλάτι

1 κουταλιά της σούπας λάδι

350 γρ.νερό (χλιαρό)

Ανάβουμε τον φούρνο στους 250οC στον αέρα και αφήνουμε να ζεσταθεί , τουλάχιστον30’ πριν βάλουμε τα καλτσόνε μέσα.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά τη μαγιά με το νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για πέντε λεπτά να φουσκώσει.

Η γέμισή μας τώρα μπορεί να αποτελείται είτε από αλμυρά υλικά όπως τυρί, ντομάτα, βασιλικό, και κάποιο αλλαντικό είτε από γλυκά υλικά. Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετούμε τα υλικά μας στη μισή επιφάνεια του ζυμαριού και λαδώνουμε την άλλη μισή έτσι ώστε να μπορεί να κλείσει το καλτσόνε και να πάρει το σχήμα μισοφέγγαρου. Με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης ώστε να κλείσει τελείως και τοποθετούμε στην κάτω σκάλα του φούρνου. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Είναι ένα υλικό στο οποίο μπορείτε να κάνετε θαύματα αρκεί να έχετε λίγη φαντασία. Για ένα τραπέζι αποτελεί ένα πολύ ωραίο αλμυρό ορεκτικό αν το γεμίσετε με ότι υλικά θα βάζατε και σε μία πίτσα.

Επίσης για επιδόρπιο μαζί με ένα λικέρ λεμοντσέλο ή μαστίχα αποτελεί ένα εξαιρετικό τελείωμα και οι φίλοι σας θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Μια καλή πρόταση για γλυκό είναι η πραλίνα φουντουκιού σε συνδυασμό με τυρί κρέμα μασκαρπόνε το οποίο είναι σαν να αντικαθιστά τη λευκή σοκολάτα αλλά χωρίς να γίνεται τόσο βαρύ.

Όποια από τις δύο επιλογές και να επιλέξετε….καλή σας επιτυχία

Και καλή απόλαυση!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa