Πολιτική

Τροπολογία στο παρά ένα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Αποσύρθηκε άρον άρον

Μια τροπολογία που αφορά σε φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ενέργεια μόλις λίγα λεπτά  πριν την ψηφοφορία προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που ζήτησε την απόσυρση της, την οποία και πέτυχε μετά το θόρυβο που προκάλεσε.

Με την τροπολογία ορίζονταν ότι βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε ΕΦΚ, οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις με την προϋπόθεση η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και η καταβολή της πρώτης δόσης να πραγματοποιηθεί μέσα σε 10 ημέρες από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου. Παράλληλα θα αίρονταν οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αφού εξοφληθεί το 3% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν. «Ας μας φέρει τα ονόματα των ανθρώπων που θέλει να εξυπηρετήσει. Λαθραία τέτοια τροπολογία δεν πρέπει να περάσει», είπε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι αντιδράσεις συνεχίσθηκαν παρά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος υποστήριξε την τροπολογία επισημαίνοντας ότι αφορά μόνο το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος 2015 της επιβολής της τραπεζικής αργίας.

«Επειδή οι τροπολογίες που έρχονται με καλή πρόθεση δεν πρέπει να σκιάζονται από οποιουδήποτε είδους σκοπιμότητες θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθεί», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa