Πολιτική

Βούλτεψη: Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία ισχύει κατά περίπτωση

Βούλτεψη

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος  Σοφία Βούλτεψη απατώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σύνοδο Κορυφής.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και λαμβάνει τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι, παραμερίζοντας τις όποιες επιμέρους διαφωνίες τους, συμφώνησαν ότι η χώρα μας έφερε σε πέρας μια από τις πιο επιτυχημένες προεδρίες, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μονότονα να επιτίθεται στους Ευρωπαίους εταίρους μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η κ. Βούλτεψη.

«Επανερχόμενος σε προσωπικές αναφορές και πριν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα το Κείμενο των Συμπερασμάτων, που περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες για τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της ανάπτυξης, της ανεργίας και της παράνομης μετανάστευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις ίδιες μονότονες και άνευ περιεχομένου «καταγγελίες». Αυτή τη φορά μάλιστα, τάσσεται και κατά του κ. Γιουνκέρ, συντασσόμενος με τους επικριτές ενός πολιτικού που έχει σταθερά σταθεί στο πλευρό της χώρας μας.

Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ… της υποψηφιότητας Γιούνκερ. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους, όταν στις 3 Ιουνίου ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε πως, αν και ο ίδιος παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του κ. Γιούνκερ, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Και ότι ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ορίζει πως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει το δικαίωμα να λάβει διερευνητική εντολή και να επιζητήσει την πλειοψηφία της Ευρωβουλής για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής.

Όπως φαίνεται, για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του, ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ισχύει κατά περίπτωση και όποτε βολεύει τις δικές τους κομματικές επιδιώξεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια έκφραση πρωτοφανούς πολιτικού καιροσκοπισμού.», καταλήγει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa