Μαγειρική

Χοιρινές μπουκίτσες

Χοιρινές μπουκίτσες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό (και λίγο παραπάνω, γύρω στα 1.600 με 1.650 γραμμάρια) χοιρινές μπουκίτσες
  • 4 ντομάτες (κανονικού μεγέθους ή 5 μικρές)
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 3 κρεμμύδια (κανονικού μεγέθους ή 2 αρκετά μεγάλα)
  • λάδι (“με το μάτι” θα δείτε πόσο χρειάζεται – γύρω στα 1 1/2 με 2 φλιτζανάκια του καφέ, ας πούμε)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη (2 “τσιμπιές”, περίπου)
  • κρασί λευκό ξηρό (γύρω στο 1 φλιτζανάκι του καφέ)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1) Πλένετε τις χοιρινές μπουκίτσες, πολύ καλά, σ΄ ένα σουρωτήρι και αφού τις στραγγίσετε – λίγο – τις βάζετε στο ταψί σας. Απλώνετε με τα χέρια σας ν΄ απλωθούν σε όλο το μήκος του ταψιού.

Βήμα 2) Προθερμαίνετε το φούρνο σας.

Βήμα 3) Ύστερα, κόβετε τα κρεμμύδια (σε χοντροκομμένα κομμάτια – όπως τα κόβετε στη “χωριάτικη” σαλάτα σας, ή σε ροδέλες τις οποίες θα κόψετε στη μέση και θα δημιουργήσετε “μισοφέγγαρα”) και τα τοποθετείτε μέσα στο ταψί.

Βήμα 4) Εν συνεχεία, κόβετε και τις ντομάτες σας (και αυτές όπως τις κόβετε στη “χωριάτικη” σαλάτα σας) και τις τοποθετείτε, και αυτές, στο ταψί.

Βήμα 5) Tέλος, κόβετε τις πιπεριές σας (σε μεγάλα κομμάτια ή ροδέλες τις οποίες θα κόψετε στη μέση και θα έχετε “μισοφέγγαρα”) και τις βάζετε, και αυτές, στο ταψί σας.

Βήμα 6) Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μια τσιμπιά ρίγανη και ανακατεύετε, με τα χέρια σας, τα υλικά ν΄ ανακατευτούν όλα μαζί.

Βήμα 7) Ύστερα, ρίχνετε πάλι λίγο αλάτι, και την υπόλοιπη ρίγανη και στρώνετε τα υλικά ομοιόμορφα στο ταψί σας.

Βήμα 8) Προσθέτετε το κρασί σας και το λάδι σας.

Βήμα 9) Ψήνετε στην δεύτερη απ΄ την τελευταία σχάρα του φούρνου σας (στο μεγάλο σας ταψί) “στην αντίσταση” στους 170° για 1 1/2 ώρα, περίπου.

Βήμα 10) Κάθε μισή ωρίτσα, γυρίστε όλα τα υλικά (απαλά για να μην λιώσουν τα “ευαίσθητα” – ντομάτες, ας πούμε) και συνεχίστε το ψήσιμο.

Βήμα 11) Μόλις περάσει η 1 1/2 ώρα “ανεβάστε” την ένταση της κουζίνας σας και τοποθετείστε και τη σχάρα μια θέση παραπάνω (στη μέση του φούρνου σας, δηλαδή) και ψήστε για άλλη 1/2 ώρα, περίπου, στους 190° μέχρι να “πάρει” το κρεατάκι σας ένα ξεροψημένο χρώμα. Καλό θα ήταν ν΄ ανακατέψτε 2 φορές σ΄ αυτό το στάδιο, έτσι ώστε το κρεατάκι να “ροδίσει” απ΄ όλες τις μεριές του. Σ΄ αυτό το σημείο θα δείτε αν χρειάζεται και λίγο νεράκι (ή όχι).

Πηγή: sintagespareas.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa