Κοινωνία

Τι θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; – Όλες οι συναυλίες και τα events των μεγάλων δήμων για να περάσατε μαγικές και αξέχαστες γιορτές

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και το πνεύμα των γιορτών έχει αρχίσει να μας επηρεάζει όλους και να ζεσταίνει τις καρδιές μας. Όλη η Ελλάδα έχει αρχίζει να στολίζεται και ο Άγιος Βασίλης κάνει την εμφάνιση του σε πολλά μέρη της χώρας. Οι μεγάλοι δήμοι της χώρας έχουν προγραμματίσει πληθώρα εκδηλώσεων για να μετατρέψουν την ατμόσφαιρα σ’ ένα μαγικό σκηνικό. Πολλές συναυλίες και ακόμα περισσότερες δραστηριότητες για παιδιά έχουν σχεδιαστεί να γίνουν από τον δήμος Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Φέτος επίσης και η Περιφέρεια Αττικής μεταμορφώνει το Πεδίον του Άρεως σ’ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο για όλη την οικογένεια. Το paraskhnio.gr σας παρουσιάζει τα προγράμματα των εορταστικών εκδηλώσεων σε Αθήνα Πειραιά και Θεσσαλονίκη για να περάσετε ωραία και μαγικά Χριστούγεννα.

Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων βάζει τη λάμψη και τη μαγεία. Εσείς προσθέστε τις δικές σας ευχές και αναζητήστε σε κάθε γωνιά της πόλης μοναδικά δρώμενα, δημιουργικές δράσεις και ξεχωριστές εκδηλώσεις. Καλούμε μικρούς και μεγάλους, κατοίκους αλλά και επισκέπτες να γίνουν μέρος αυτή της μεγάλης γιορτής στην πόλη που ζούμε. Από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή Αθήνα που έγινε ποτέ, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στολίδια, λαμπιόνια, παιχνίδια, μαζί με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων και δράσεων, γεμίζουν κάθε γωνιά της πόλης με φως, την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και φτιάχνουν τον πιο μαγικό προορισμό των φετινών γιορτών για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, κατοίκους της πρωτεύουσας και επισκέπτες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων εδώ

 

Δήμος Πειραιά 

Μια σειρά πλούσιων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί από τον δήμο Πειραιά και απευθύνονται σε δημότες αλλά και σε επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν μαγικά Χριστούγεννα στον δήμο. Από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμος Πειραιά έχει σχεδιάσει μια σειρά συναυλιών και θεατρικών δρώμενων που απευθύνονται στους πρωταγωνιστές των παιδιών που είναι τα μικρά παιδιά.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά εδώ

 

Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους, μετατρέποντας το Πεδίο του Άρεως σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστούγεννα στο Πάρκο μας» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου 2020, σηματοδοτώντας την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών.

Στις 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Δ. Μπάση και Stavento.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής εδώ

 

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει κινηθεί στους ίδιους ρυθμούς και έχει μετατρέψει την πλατεία Αριστοτέλους σ΄ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό, οπού θα υπάρχει καρουζέλ και παγοδρόμιο. Παράλληλα διάφορα δρώμενα θα λάβουν χώρα και σε άλλα σημεία της πόλης. Μπορείτε να βρείτε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και με τις συναυλίες που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης εδώ

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa