Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Λυρικής στο Πεδίον του Άρεως

Λυρική Συναυλία

Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Περιφέρεια Αττικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) πραγματοποιεί – με ελεύθερη είσοδο – μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη συναυλία, με αποσπάσματα από διάσημες ελληνικές και βιενέζικες οπερέτες, στο Πεδίον του Άρεως (λεωφ. Αλεξάνδρας και Μαυρομματαίων), την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων μονωδών και μικρού μουσικού συνόλου, σε μουσική διεύθυνση του Χρύσανθου Αλισάφη, οι αθηναϊκοί ήρωες της ελληνικής οπερέτας θα συναντήσουν, με εορταστική διάθεση, τις εμβληματικές μορφές της βιενέζικης οπερέτας, σε μια συναυλία με γοητευτικές μελωδίες και ιστορίες έρωτα και νοσταλγίας.

Σπιρτόζικες άριες και ανάλαφρα ντουέτα από οπερέτες των Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Γ. Στράους και Λέχαρ, αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα θα πλημμυρίσουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον χώρο του πιο ιστορικού άλσους της Αθήνας, δίνοντας, μέσα στην καρδιά των γιορτών, μια λυρική νότα στην καθημερινότητα των Αθηναίων και στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ: Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος), Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος), Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Σταμάτης Μπερής (τενόρος) και Νίκος Στεφάνου (τενόρος). Συμμετέχει μικρό μουσικό σύνολο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa