Παρασκηνιακά Περιφέρειες - Δήμοι

Δεν «χώνεψε» την ήττα ο Λαμπάκης! Μηνύει 51 δικηγόρους για αλλοίωση αποτελέσματος!

«Βαριές» κατηγορίες εναντίον 51 συναδέρφων του δικηγόρων της Αλεξανδρούπολης, αλλά και άλλων 64 δικηγόρων που επίσης ήταν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, διατυπώνει ο απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στην ένσταση που κατέθεσε κατά του εκλεγμένου νέου δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Συγκεκριμένα κατηγορεί 51 διακεκριμένους δικηγόρους της Αλεξανδρούπολης ότι παρανόμησαν και αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα, για να ευνοήσουν τον κ.Ζαμπούκη “κατά παράβαση της εκλογικής διαδικασίας και νομοθεσίας, γιατί είχαν ψυχική διάθεση και συναισθήματα υπέρ του κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης”.

Ένα άλλο … κουφό που επικαλείται ο κ.Λαμπάκης αλλά και οι 18 εκλεγμένοι και μέλη σύμβουλοι της παράταξης του “Πόλη και Πολίτες” που υπογράφουν επίσης στην ένσταση, είναι ότι επειδή υπήρχαν πολλές κάλπες στα εκλογικά τμήματα λόγων παράλληλης διεξαγωγής Ευρωεκλογών, Περιφερειακών, Δημοτικών και Τοπικών εκλογών, οι ψηφοφόροι είχαν εύκολη αδυναμία να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και… καθοδηγούνταν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, “που σε πολλά εκλογικά τμήματα ήταν μέλη του δικηγορικού συλλόγου Αλεξ/πολης, που ωστόσο οι τελευταίοι, είχαν ψυχική διάθεση και συναισθήματα υπέρ του κ. Ιωάννη Ζαμπούκη , Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης.

Όσοι από τους 51 δικηγόρους της Αλεξανδρούπολης πληροφορήθηκαν όσα τους καταλογίζει ο συνάδελφος τους Βαγγέλης Λαμπάκης, έγιναν έξαλλοι και ετοιμάζονται ήδη να αντιδράσουν καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές, αφού τους κατηγορεί πως παρανόμησαν προκειμένου να ευνοήσουν τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννη Ζαμπούκη και με τον τρόπο αυτό αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.  Μάλιστα εξετάζουν και το ενδεχόμενο να στραφούν και εναντίον των υπόλοιπων 17 δημοτικών συμβούλων ή υποψήφιων στις δημοτικές εκλογές, οι οποίοι επίσης υπογράφουν την συγκεκριμένη ένσταση με αυτές τις κατηγορίες και ισχυρισμούς.

Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και αρκετοί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους οι οποίοι κατάγονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και μπορεί να μην αναφέρονται τα ονόματα τους, αλλά ο αριθμός του Εκλογικού Τμήματος που είχαν τοποθετηθεί δικαστικοί αντιπρόσωποι. Είναι σίγουρο πως μετά την εκδίκαση της συγκεκριμένης ένστασης, περιμένει πολύ δικαστική δουλειά τον απερχόμενο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά και τους υπόλοιπους 17 που υπογράφουν, αφού θα βρεθούν κατηγορούμενοι από τις νομικές ενέργειες των δικηγόρων της Αλεξανδρούπολης, τους οποίους… ελαφρά τη καρδία κατηγορούν τόσο βαριά.

Ένα άλλο επίσης… φοβερό στοιχείο και κωμικό ταυτόχρονα, είναι πως την ένσταση κατέθεσε η δικηγόρος σύζυγος του Βασιλική Μιχαλακάκου, αυτή που, όπως καταγγέλλει το evrosnews.gr,  δικαιώνονται οι πελάτες της και παίρνουν τα χρήματα τους από τον δήμο Αλεξανδρούπολης με δικαστικούς συμβιβασμούς από την Οικονομική Επιτροπή της οποίας Πρόεδρος είναι ο σύζυγος της απερχόμενος δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, στις 24 Ιουνίου 2019. Μάλιστα εκτός από την δική της σφραγίδα, υπάρχει και η σφραγίδα της δικηγορικής εταιρείας Β.Λαμπάκης-Βασιλική Μιχαλακάκου, αν και δίπλα στο όνομα του ευρισκόμενου σε αποδρομή κ.Λαμπάκη, γράφει με το χέρι “υπό αναστολή”. Το ίδιο αναφέρει και στην κατάθεση της αγωγής αφού στο επάγγελμα γράφει ¨δικηγόρου σε αναστολή”.

Όμως από την στιγμή που η Δικηγορική Εταιρεία που έχει με την γυναίκα του είναι ενεργή, δεν υπάρχει καμία αναστολή του επαγγέλματος του. Κι αυτό είναι σημαντικό για τις υποθέσεις που όπως γράψαμε κερδίζει μέσω της Οικονομικής Επιτροπής η σύζυγος του και φυσικά εισπράττει τις ανάλογες αμοιβές για λογαριασμό της κοινής δικηγορικής εταιρείας με τον σύζυγο της Βαγγέλη Λαμπάκη.

πηγή evros-news.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa