Άρθρα Σωτήρης Παπαδημητρίου

Διακοπές… του χρόνου

Αν πρέπει να παραδεχθεί κάποιος ένα προτέρημα στη σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι δεν «χαμπαριάζει τίποτα». Συμπεριφέρονται σαν θρασίμια, αγνοώντας τα τεράστια αδιέξοδα που συσσωρεύει η πολιτική που εφαρμόζουν.

Αυτός είναι ο λόγος που, μετά τις φιέστες του Ζαππείου και των Πρεσπών, προετοιμάζονται για νέα πανηγύρια, μετά τις 20 Αυγούστου.

Με αφετηρία το Καστελόριζο, που έχει συνδεθεί στην εθνική συλλογική μνήμη με τα μνημόνια του ΓΑΠ, θα επιχειρήσουν να αντιστρέψουν τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε στους Έλληνες το κρυφό μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα επιτήρηση της χώρας για τα επόμενα 40 χρόνια.

Αν αναρωτιέστε βέβαια πώς μπορεί να πανηγυρίζει κάποιος που έχει δεσμευθεί να δημιουργεί δημοσιονομικά πλεονάσματα για τα επόμενα 40 χρόνια,που καμία χώρα δεν έχει ποτέ πετύχει στην ιστορία της ανθρωπότητας, αυτό πιθανόν να αποτελέσει αντικείμενο ψυχιατρικής ανάλυσης.

Αλλά τα πανηγύρια δεν θα έχουν τέλος στο Καστελόριζο. Στη φετινή ΔΕΘ είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πλασάρει το αφήγημα που θα τον ακολουθήσει έως τις εκλογές. Από το «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα», θα περάσουμε στη νέα εποχή και στο «Τσίπρα,δώσ’ τα όλα».

Σε αυτό το κρεσέντο του νέου λαϊκισμού, η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι άμεση και συγκροτημένη.

Αποδόμηση του πρωθυπουργικού αφηγήματος μέρα-μέρα, με παράλληλη προβολή της εναλλακτικής κυβερνητικής της πρότασης.

Ο φετινός Αύγουστος θα είναι καυτός. Κι όχι λόγω θερμοκρασιών.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν το πολιτικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας να αναβάλλει για του χρόνου τις διακοπές του, αν θέλει να στείλει την κυβέρνηση Τσίπρα σε «μόνιμες διακοπές».

Υ.Γ. Καλό θα ήταν να κλείσει σύντομα τόσο το ζήτημα των ψηφοδελτίων της Αττικής, μετά το «σπάσιμο» της Β΄ Αθηνών και του Υπολοίπου, όσο και οι διαδικασίες για την υποστήριξη των στελεχών που θα δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το ενδεχόμενο να στηθούν τέσσερις κάλπες ταυτόχρονα τον προσεχή Μάιο αλλάζει τα δεδομένα και η προσαρμογή στο νέο σκηνικό απαιτεί συστράτευση, ταχύτητα και αποφασιστικότητα.

του Σωτήρη Παπαδημητρίου

Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ