Σε πρώτο πλάνο Συνεντεύξεις

Νίκος Νικολόπουλος στο «Π»: Θα διώξω το ρομπότ του ΚΚΕ από τον δήμο

Νίκος Νικολόπουλος

Την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων γνωστοποίησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο έμπειρος πολιτικός, όπως φαίνεται, συσπειρώνει τη μεγάλη μερίδα των Πατρινών που ανήκουν στην κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη, προσδίδοντας ήδη στο εγχείρημά του χαρακτηριστικά νίκης. Ο Νίκος Νικολόπουλος χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη «παράρτημα του ΚΚΕ στην Πάτρα» και υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής σκυτάλης στον τρίτο δήμο της χώρας.

«Το βάλτωμα της Πάτρας στη φτώχεια και στον παλαιολιθισμό εξυπηρετεί πολιτικά και αποτελεί τον λόγο ύπαρξής της Δημοτικής Αρχής του ΚΚΕ και δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ την πόρτα της πόλης στη νέα εποχή, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος και υπογραμμίζει:«Όλα αυτά δεν τα θέλει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας!Θέλει φτώχεια, για να πουλάει… επανάσταση! Θέλει μιζέρια, για να πουλάει λαό!».

«Δεν υπάρχουν λοιπόν διλήμματα σε αυτή την πόλη. Όσο το ΚΚΕ χρησιμοποιεί ως οχυρό του το μέγαρο της οδού Μαιζώνος, καμία ουσιαστική αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να περιμένει η Πάτρα. Μόνο… ποδαράτες εκδρομικές παραστάσεις προς την Αθήνα, με μηδενικό αποτέλεσμα, θα εξακολουθούν να παρακολουθούν οι Πατρινοί!» τονίζει ο ίδιος.

Κατηγορείτε τον κ. Πελετίδη για εγκληματική αβελτηρία και αδράνεια εις βάρος της πόλης;

Έχει μείνει στην εποχή των… σπηλαίων ο δήμαρχος-μαριονέτα του ΚΚΕ. Εμείς θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε ανάπτυξη, θέλουμε να έλθουν λεφτά στην πόλη. Είναι αυτονόητο το όφελος που θα έχουν οι συνδημότες μας.

Το ΚΚΕ κατέχει την «απόλυτη αλήθεια». Όλοι οι ηθικοί, οι τίμιοι, οι άσπιλοι, οι άμωμοι, οι ανιδιοτελείς είναι μαζεμένοι στον Περισσό, ενώ όσοι κυκλοφορούν απέξω είναι οι ανήθικοι, οι άτιμοι, οι λερωμένοι και ιδιοτελείς. «Άσπρο» οι σύντροφοι, «μαύρο» το 95% του πατραϊκού και ελληνικού λαού.

Τίποτα, πράγματι, δεν μας εκπλήσσει. Πολύ δε περισσότερο από τους ινστρούχτορες του ΚΚΕ στην Πάτρα, που μόνο η δική τους «αλήθεια» έχει καθαρότητα, ενώ όλων των άλλων είναι «βρόμικη».

Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το μέγιστο διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου στον Δήμο Πατρέων;

Είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας στον τρίτο δήμο της χώρας, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για να ανατάξει τη μιζέρια του.Είναι αδιανόητο να μένουμε απαθείς στη θέα ενός «ρομπότ» του ΚΚΕ, που έχει εγκατασταθεί εδώ και πέντε χρόνια στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Έχουμε απέναντί μας μια Δημοτική Αρχή με δογματικές αντιλήψεις. Και προφανή στόχο. Θέλει την Πάτρα καθηλωμένη στην αδράνεια, για να διαχειρίζεται το ΚΚΕ τη φτώχεια της. Καμώνεται ότι εξαντλεί όλες τις ευαισθησίες της για τον λαό. Μόνο που τα «ξεροκόμματα» και οι… ελεημοσύνες προσφέρουν πρόσκαιρη, μηδαμινή ανακούφιση.

Κοντολογίς, ουαί κι αλίμονο αν η Πάτρα παραμένει υπό κομμουνιστική επιτροπεία. Ουαί κι αλίμονο, αν το 8% της πραγματικής δύναμης του ΚΚΕ στην πόλη «κατσικωθεί» στον σβέρκο της.

Θεωρείτε ότι ο κ. Πελετίδης απόλαυσε μια ιδιότυπη πολιτική «ασυλία», κατά τη διάρκεια της θητείας του, από τη χλιαρή αντιπολίτευση;

Πέρασαν πέντε χρόνια κι ο Πελετίδης αλώνιζε μόνος! Η αντιπολίτευση είχε καταπιεί τη γλώσσα της. Το ζήσαμε κι αυτό, φίμωτρο ηθελημένα για μια χούφτα χιλιάρικα η μία και επειδή… τεμπέλιαζαν ή δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν για δικούς τους φτηνιάρικους λόγους να κακοκαρδίσουν τον Πελετίδη οι άλλοι.

Και τώρα, στις δημοτικές εκλογές που θα έρθουν, θα συνιστά παραμόρφωση της πραγματικής λαϊκής εντολής, αλλά και άρνηση προόδου, η επανάληψη του 2014 και η ανάδειξη της παράταξης του ΚΚΕ σε πρώτη τοπική δύναμη, κάτι που, εάν συμβεί, θα έχει πριμοδοτηθεί από «σκαμνάκια», που παριστάνουν τους αντιπάλους (ενώ είναι σύμμαχοι που επιζητούν μόνο μία καλή αντιπαροχή), αλλά και από τις χαμηλού δυναμικού υποψηφιότητες που παρουσιάζονται και οι οποίες ενισχύουν τις υπόνοιες ότι κάποιοι τοπικοί «κομματάρχες» ενισχύουν το… χάος, αφήνοντας χώρο για να εμφανιστεί ως νικητής το ΚΚΕ.Υπάρχουν πολλοί λόγοι, λοιπόν, για να δημιουργηθεί ένα πλατύ κοινωνικό –και διακομματικό– μέτωπο που θα αντιμετωπίσει τις «υπέργειες και υπόγειες» διαδρομές εκείνων που επιθυμούν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, δέσμια και υπανάπτυκτη.

Αποκαλείτε τον κ. Πελετίδη φερέφωνο του ΚΚΕ και δήμαρχο-αχυράνθρωπο. Γιατί;

Η… πραγματική δήμαρχος της πόλης είναι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μεγαλοστέλεχος του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Εκείνη φαίνεται πως είναι αυτή που πραγματικά κάνει κουμάντο για λογαριασμό του ΚΚΕ στην οδό Μαιζώνος, αφήνοντας στον Πελετίδη μόνο τη «μάσκα» του δημάρχου.

Σε τούτο τον προεκλογικό αγώνα θα φέρουμε τα πάντα στο φως και θα ζητήσουμε από όλους καθαρές εξηγήσεις.Δεν είναι δυνατόν ο λαός να μην εμπιστεύεται το ΚΚΕ για την κυβέρνηση της χώρας και να δίνει ποσοστό διακυβέρνησης της Πάτρας στον Πελετίδη και ταυτόχρονα μονοψήφιο ποσοστό στον υποψήφιο της περιφέρειας και βουλευτή του ΚΚΕ, κ.Καραθανασόπουλο!Είναι εγκληματικό να εμφανιζόμαστε σαν νάνοι στις κάλπες. Έχουμε ιερή υποχρέωση να μη χαραμίσουμε, αλλά να σεβαστούμε την επιλογή μας, χάριν της πόλης που αγαπάμε και δεν την θέλουμε να κυλιέται στον βούρκο της μιζέριας και της αδράνειας.

Είσαστε αισιόδοξος για την έκβαση της πολιτικής σας αναμέτρησης με τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη; Από πού αντλείτε αυτή την αισιοδοξία;

Τον Μάιο η θλιβερή σταλινική παρένθεση στην πόλη του Πατρέα θα αποτελέσει παρελθόν. Η αχαϊκή πρωτεύουσα θα επανέλθει στην κανονικότητα. Αντλώ τη σιγουριά μου από τη σφοδρή βούληση των συνδημοτών να απαλλαγεί η πόλη από τα δογματικά πειράματα και τις ιδεοληπτικές εμμονές του ΚΚΕ. Η Πάτρα θέλει και θα εκλέξει πραγματικό δήμαρχο και την ίδια ώρα θα «πακετάρει» το «ρομπότ» του ΚΚΕ για το μουσείο του… Περισσού.

Είναι φιλοδοξία και όνειρό σας να προσφέρετε από το μετερίζι του Δήμου Πατρέων;

Ναι, ποιος δεν το ξέρει ότι το όνειρό μου δεν ήταν και δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός ή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δήμαρχος της Πάτρας,όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, διάλεξα εδώ να ζήσω εγώ και τα παιδιά μου, που εδώ είναι τα τίμια και άγια κόκαλα των γονιών μου και του παιδιού μου.Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όποιος ή όποιοι είναι με τον κομμουνιστή δήμαρχο είμαι απέναντί τους… Είτε τον λένε Νεοδημοκράτη, είτε τον λένε Συριζαίο, είτε τον λένε ΠΑΣΟΚτζη…Αυτή είναι η μόνη διαχωριστική γραμμή που βάζω…Για να σώσουμε την Πάτρα από τη μιζέρια, μπαίνω μπροστάρης, είμαι έτοιμος, είμαι και αρματωμένος!

Συνέντευξη στον Κώστα Παπαδόπουλο

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa