Αθλητικά Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άναψε η φλόγα στο Τόκιο – Καρέ καρέ η Τελετή Έναρξης

Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων άναψε το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στο νέο εθνικό στάδιο του Τόκιο, που ήταν άδειο, δίχως χειροκροτήματα και φωνές, λόγω της απουσίας των φιλάθλων για τον κίνδυνο της εξάπλωσης των κρουσμάτων της covid-19.

Πάνω από 40 υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις υποδέχονται πάνω από 11.000 αθλητές και αθλήτριες από 206 χώρες για να συμμετάσχουν στα 339 αγωνίσματα των 33 αθλημάτων της διοργάνωσης.

Η τελετή έναρξης ήταν αυτό που περιμέναμε: προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι Ιάπωνες διοργανωτές, «πιο απλή» από τις προηγούμενες διοργανώσεις, προκειμένου να μείνουν «εναρμονισμένοι με την παγκόσμια κατάσταση στο χώρο της υγείας».

Η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 υποστήριξε ότι η Τελετή Έναρξης αποτέλεσε «μια στιγμή ενσυναίσθησης για να εκφράσει ο κόσμος του αθλητισμού την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη η γαλανόλευκη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER