Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα έχουν καθοριστικό ρόλο για το 2018 σύμφωνα με τη λίστα του Politico.

Μάλιστα, το Politico εξηγεί τους λόγους που επέλεξε τον κ. Τσακαλώτο στη συγκεκριμένη λίστα. Εάν η χώρα μας ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο όπως έχει προγραμματιστεί τότε αυτό θα οφείλεται σε μεγάλο μέρος στον υπουργό Οικονομικών.

Στο σημείωμα που κοινοποίησε το Politico εξηγεί :

To Politico σημείωνει ότι όταν ο Τσακαλώτος ανέλαβε τη θέση του το καλοκαίρι του 2015, λίγοι περίμεναν μεγάλα πράγματα. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο περιζήτητος προκάτοχός του, έφερε την Ελλάδα στο χείλος του οικονομικού Αρμαγεδδών, ανταγωνίζοντας τους πιστωτές της Αθήνας με μια στάση διαβόητης περίθαλψης προς τις υποχρεώσεις της διάσωσης.

Η Ευρώπη είχε λίγη εμπιστοσύνη ότι ο Τσακαλώτος, ένας άλλος οικονομολόγος με αριστερές απόψεις, θα ήταν πολύ διαφορετικός. Ανησυχώντας για την αγωνία της Αθήνας, η Γερμανία έσπευσε να στείλει ένα σχέδιο για να δώσει στην Ελλάδα μια δυνατότητα προσωρινής εξόδου από την ευρωζώνη, αποτέλεσμα που σχεδόν σίγουρα θα είχε ως αποτέλεσμα ένα μόνιμο «Grexit».

Ο Τσακαλώτος, ο όγδοος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εξέπληξε πολλούς συμφωνώντας σε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης συνολικού ύψους 86 δισ. ευρώ.

Σχολιάστε ...