Κοινωνία

Συγκλονίζει και πάλι η Μπεκατώρου: «Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σοφία Μπεκατώρου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πρόσωπο που με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της δημιούργησε ένα κύμα κατά της σεξουαλικής κακοποίηση και μέρα με την μέρα μαθαίνουμε όλο και περισσότερες ιστορίες από γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο περιβάλλον τους.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης με τις ξεχωριστές διακρίσεις, σε πρόσφατες δηλώσεις της εξήγησε γιατί το είπε τώρα και όχι όταν συνέβη.

«Είμαι συγκλονισμένη και είμαι πολύ ευτυχισμένη που βλέπω ότι ο κόσμος είναι πραγματικά ευαισθητοποιημένος. Έχει τη διάθεση να ζήσει σε μια πιο υγιή κοινωνία που όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα για μια μεγάλη αλλαγή και να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Περιβάλλοντα όπως ο αθλητισμός να έχουν την υγιή μορφή τους και να τα απολαμβάνουμε, να βάζουμε τα παιδιά μας μέσα στο αθλητικό κίνημα. Να δημιουργήσουμε φορείς αλλά και τρόπους, ώστε κανένας να μη νιώθει μόνος και να μη φοβάται. Να μην υπάρχει αυτή η κατάχρηση εξουσίας σε οποιοδήποτε τομέα» είπε χαρακτηριστικά υπογραμίζοντας πως ηθική δικαίωση για εκείνη θα είναι να υπάρξουν δομές και τρόποι ώστε να ζήσουμε όλοι σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
«Οι αθλητές να αθλούνται και να φέρνουν την Ελλάδα μας ψηλά. Οι φορείς μας να είναι υποστηρικτικοί και να προάγουν τις ηθικές αξίες», συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα η Σοφία Μπεκατώρου εξηγεί γιατί δεν το είπε νωρίτερα: «Δε μπορούσα να το πω νωρίτερα. Είναι οι καταστάσεις τέτοιες που το κλίμα δεν ευνοεί να μιλήσει κανένας. Χρειάζεται πολύς καιρός για να μπορέσει κάποιος να ζήσει με αυτό και να το πει δημοσίως».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa