Πανικός επικρατεί στο Παρίσι μετά την έκρηξη φυσικού αερίου σε φούρνο. Το συμβάν σημειώθηκε στην καρδιά της πόλης, σε ισόγειο διαμέρισμα της οδού Trevise. Φωτιά πήραν και τα διαμερίσματα που βρισκόταν πάνω από το φούρνο και στο σημείο έσπευσαν μονάδες της αστυνομίας, ασθενοφόρα και περίπου 200 πυροσβέστες.

Μέχρι στιγμής, 3 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, 2 πυροσβέστες και μία Ισπανική τουρίστρια, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 47, 12 από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η δύναμη της έκρηξης είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές υλικές στιγμές, ακόμα και εκατοντάδες μέτρα μακριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταστραφεί βιτρίνες καταστημάτων, ενώ περίπου 6 με 7 οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση.

Αν και τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ότι η έκρηξη οφείλεται  από διαρροή αερίου, ο αρτοποιός υποστηρίζει ότι το μαγαζί του δεν έχει αέριο. «Το κατάστημά μου δεν έχει αέριο. Οι φούρνοι μου είναι ηλεκτρικοί. Ευτυχώς, το κατάστημα ήταν κλειστό», ανέφερε συγκεκριμένα στο Guardian.

Το κτίριο, πριν και μετά την έκρηξη:

 

Σχολιάστε ...