Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Ώρα να τελειώνουμε με τις «μαγκιές» του Ράμα!

Μια φορά αγριέψαμε και οι Αλβανοί τράπηκαν σε φυγή! Αναφέρομαι στην οπισθοχώρησή τους γύρω από την απόπειρα υφαρπαγής περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αφήναμε τον ψυχάκια πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα να αλωνίζει και να τρομοκρατεί τα αδέλφια μας.

Ας ελπίσουμε ότι η αποφασιστική αντίδρασή μας δεν θ’ αποτελέσει τη φωτεινή εξαίρεση σ’ έναν κανόνα που θέλει την Ελλάδα να στέκεται παθητικά απέναντι στις αλβανικές προκλήσεις.

Γιατί –κακά τα ψέματα– τα τελευταία χρόνια δείχνουμε μια ακατανόητη απροθυμία να υπερασπισθούμε και να προστατέψουμε τη συμπαγή ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, που από ένα καπρίτσιο της ιστορίας έμεινε εκτός των ελληνικών συνόρων.

Πρέπει να μεμφόμαστε τους εαυτούς μας που τα τελευταία χρόνια αφήσαμε Βορειοηπειρώτες να δικάζονται για τα εθνικά τους φρονήματα, να φυλακίζονται, να δολοφονούνται, εσχάτως και να εκτελούνται εν ψυχρώ, όπως συνέβη με τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Και είμαστε άξιοι της μοίρας μας, όταν στεκόμαστε με απάθεια σε φαινόμενα εγκληματικότητας με «πρωταγωνιστές» ρεμάλια και αποβράσματα που ήρθαν από τη γειτονική χώρα και έχουν προκαλέσει αλλεπάλληλες αναστατώσεις στην ελληνική κοινωνία. Ο συνωστισμός των φυλακών της χώρας μας δεν είναι κρυφό ότι οφείλεται, εν πολλοίς, στη «φιλοξενία» εκατοντάδων Αλβανών κακοποιών, που βρήκαν εύκολο καταφύγιο στην Ελλάδα, πριν πάρουν την άγουσα για τις φυλακές μας.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η καταπίεση και η πολιτική εθνοκάθαρσης που μεθοδικά εφαρμόζει στη Βόρειο Ήπειρο ο Έντι Ράμα. Είναι και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που υφιστάμεθα από την παραβατικότητα πολλών Αλβανών, που με ευκολία διάβηκαν τα σύνορά μας και πολλαπλασίασαν την εγκληματικότητα στη χώρα μας.

Πρόβλημα, προφανώς, με τους νομοταγείς και φιλήσυχους Αλβανούς δεν έχουμε, γι’ αυτό και κάνουμε τον αναγκαίο διαχωρισμό. Ταυτόχρονα, όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι Αλβανοί, όπως και οι Τούρκοι πολιτικοί, δεν πιάνονται φίλοι ούτε καταλαβαίνουν από ευεργεσίες και χειρονομίες αλληλεγγύης.

Πέρασαν αρκετοί πρωθυπουργοί από την πολιτική σκηνή της Αλβανίας μετά την πτώση του καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα. Τούτος ο τελευταίος, ο Έντι Ράμα, είναι ο πιο θρασύς. Χρησιμοποιεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου σαν σάκο του μποξ για να κερδίζει πόντους στο εσωτερικό της Αλβανίας. Είναι, δε, τόσο το θράσος του, που εγείρει και εδαφικές αξιώσεις.

Λοιπόν, ένα κι ένα κάνουν δύο. Οι ανεξήγητες πολιτικές κατευνασμού με την Αλβανία έχουν αποδειχθεί ατελέσφορες. Ήλθε η ώρα να κοπεί ο βήχας του Έντι Ράμα. Αρκεί να θέσουμε εμείς τον όρο της αμοιβαιότητας και ανταποδοτικότητας στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας. Όσο οι γείτονες μάς «τσιτώνουν» κυνηγώντας τα αδέλφια μας στη Βόρειο Ήπειρο, να μην ανανεώνεται ούτε… μισή άδεια παραμονής Αλβανού στην Ελλάδα.

Κι αν δεν το τολμήσει η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνει η επόμενη σε λίγους μήνες!

του Νίκου Νικολόπουλου

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa