Με τον θρίαμβο της ΝΔ στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου δόθηκε, μεταξύ των άλλων, και ένα τέλος στο σύννεφο που πλανιόταν πάνω από την ελληνική οικονομία.

Δόθηκε ένα τέλος στην πιθανότητα επανεμφάνισης του εφιάλτη του 2015. Δόθηκε ένα τέλος στις απειλές κατά της επενδυτικής κοινότητας, στην απειλή για την απώλεια της επενδυτικής βαθμίδας και στη χρηματιστηριακή ομίχλη. Αυτό είναι το πρώτο κεφάλαιο. Η απομάκρυνση του κινδύνου από την άσκηση μιας αλλοπρόσαλλης οικονομικής πολιτικής και η αποκλιμάκωση του ρίσκου. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά την επόμενη ημέρα. Η επόμενη μέρα που ξεκινάει από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την ώθηση που θα πάρει η πραγματική οικονομία εξ αυτού του γεγονότος. Και που συνεχίζει με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι το μεγαλύτερο δώρο για την επενδυτική κοινότητα. Ένα δώρο που αποκτήθηκε μετά από συνειδητή και επίπονη δουλειά. Ένα δώρο που αποκτήθηκε μετά από το ξεδίπλωμα ενός πρωτοφανούς επενδυτικού κρεσέντο. Η Ελλάδα πλέον θα υπολογίζεται σαν μια χώρα χαμηλού επενδυτικού κινδύνου. Μια χώρα που με τη σφραγίδα των οίκων αξιολόγησης θα μπορεί να προσελκύσει νέες ξένες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης με καλοπληρωμένες αποδοχές.

Η νίκη της ΝΔ σημαίνει ότι οι πολίτες στηρίζουν τη σταθερή αναπτυξιακή οικονομική που χάραξε η κυβέρνηση. Που άνοιξε τρία ναυπηγεία, που συνέβαλε στο να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας οι μεγαλύτεροι ψηφιακοί κολοσσοί του πλανήτη, που προώθησε την ενεργειακή μετάβαση, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό πνεύμονα της Ευρώπης,που εδραίωσε ένα κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τους πολίτες. Κάτι που αποτελεί την απαραίτητη συνταγή για την επιτυχία ενός κράτους.

Ο θρίαμβος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη,που πιθανολογείται να ολοκληρωθεί στις επόμενες εκλογές με τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, θα επιτρέψει τώρα την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, την εδραίωση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την πραγματοποίηση των απαραίτητων τομών που θα αλλάξουν εντελώς την πορεία της χώρας.

 

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο