Κόσμος

2,6 εκατ. άνθρωποι στο έλεος του κυκλώνα Ιντάι στην Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Μοζαμβίκη για τα εκατοντάδες θύματα που άφησε στο πέρασμά του ο φονικός κυκλώνας Ιντάι.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200 όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας ενώ περίπου 15.000 άνθρωποι χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ο Σέλσο Κορέια τόνισε ότι έχουν ήδη διασωθεί 3.000 άνθρωποι με τη χώρα να έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν με κάθε μέσο να φτάσουν στους επιζώντες, προκειμένου να τους ενισχύσουν με είδη πρώτης ανάγκης έως ότου απεγκλωβιστούν από τις αρχές.

Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε πολύ σοβαρές καταστροφές κατά μήκος της νοτιοανατολικής Αφρικής. Στη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι εκτιμάται ότι 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποστεί τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια καταφτάνει από πολλές χώρες. Η πολεμική αεροπορία της Νότιας Αφρικής και το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας βρίσκονται ήδη στην ισοπεδωμένη πόλη Μπέιρα της Μοζαμβίκης και ενισχύουν τις προσπάθειες του κέντρου καταστροφών της χώρας.

Την ίδια ώρα η πόλη Μπουζί έχει βυθιστεί μερικώς και χιλιάδες κάτοικοι έχουν καταφύγει σε ταράτσες πολυκατοικιών για να σωθούν.

Πηγή: euronews.com

Ρεπορτάζ: Ιωάννης Καράγιωργας

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa