Αυτοκίνητο

Αλλαγές στην F1

Αλλαγές στον κανονισμό που απαγόρευε την ουσιαστική εξέλιξη των κινητήριων μονάδων των μονοθεσίων της F1 κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν προκαλεί η ύπαρξη ασάφειας στη διατύπωση του κρίσιμου άρθρου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις κινητήριες μονάδες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, αρκεί η παρέμβαση να αφορά στους 32 τομείς, σε σύνολο 66, που προβλέπουν οι κανονισμοί και φυσικά οι νέοι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε μονοθέσιο μην να μην είναι περισσότεροι από τέσσερις.

Από την μερική απελευθέρωση της εξέλιξης των κινητήριων μονάδων πρόκειται να ξαιρεθεί η Honda, καθώς πρόκειται για έναν κατασκευαστή που πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά μέσα στο 2015 το δικό του κινητήριο σύνολο.

Λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα που ακολουθήθηκε για το πρωτάθλημα του 2014, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν χωρίς κανένα περιορισμό τους κινητήρες τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη αγωνιστική σεζόν, μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και οι προδιαγραφές του θα «κλειδώσουν» με τη διαδικασία της “homologation”.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa