Κοινωνία

Από σχολικοί φύλακες… τραυματιοφορείς, η πρόταση του Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες για την απορρόφησή τους

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους σχολικούς φύλακες, αν κρίνουμε από την έκβαση της χθεσινής συνάντησης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε στους σχολικούς φύλακες να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας σημείωσε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».

Πηγή: Fosphotos.com

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa