Οικονομία

Δεκαεπτά Υπουργοί στο Λουξεμβούργο περιμένουν τον νέο Γερμανό Υπουργό Οικονομικών

Λουξεμβούργο

Στο Λουξεμβούργο σήμερα οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επικυρώσουν τη σταθερή πορεία της Ιρλανδίας προς την έξοδο από τις πολιτικές του Μνημονίου, σε 3 μήνες από σήμερα. Θα προσπαθήσουν να επισπεύσουν την τραπεζική Ένωση συζητώντας με μια συμφωνία  για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης, καθώς το τελικό κείμενο θα πρέπει να κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δεν θα αποφασισθεί η εκταμίευση του 1 δισ Ευρώ για την Ελλάδα αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Τρόϊκας. Ουσιαστικά δεν θα μπορέσουν να πάρουν μεγάλες αποφάσεις γιατί η Γερμανία θα εκπροσωπείται μ’ έναν υπουργό που αποχωρεί…..

Βασικό θέμα του Eurogroup είναι η τραπεζική ένωση . Η ευρωζώνη έχει ήδη συμφωνήσει στη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το πρώτο βήμα για την τραπεζική ένωση. Αυτό που αρκετοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν ως «τη σημαντικότερη πρόκληση μετά την κυκλοφορία του ευρώ». Τα επόμενα όμως δύο βήματα που απαιτούνται για την πλήρη τραπεζική ένωση, δηλαδή ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης των τραπεζών καθώς και ένας μηχανισμός εγγύησης των καταθέσεων παρουσιάζουν τα περισσότερα προβλήματα.

Διαβάστε αναλυτικότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa