Πολιτική

Δεν καταθέτει νόμο – γέφυρα ο Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες

Με διάψευση του νέου νόμου- γέφυρα απαντά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε περίπτωση μη σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος νόμος- γέφυρα ορίζει να μην πέσει μαύρο στα κανάλια που δεν θα πάρουν την προσωρινή άδεια ετήσιας διάρκειας, αλλά προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών με τα 3 εκατομμύρια ως ετήσιο ποσό χρήσης συχνοτήτων να ορίζεται από την κυβέρνηση.

Το παραπάνω ποσό θα κληθούν να πληρώσουν οι υπεύθυνοι των καναλιών προκειμένου να μπορούν να εκπέμπουν αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις λογίζοντας το γεγονός ότι δεν καταβλήθηκε το αντίστοιχο ποσό ως οφειλή στα Δημόσια Ταμεία. Ωστόσο, πρώτα εξετάζονται οι δυνατότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι η εξής:

Τον Γενάρη αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, πήραμε σαφή εντολή από τον ελληνικό λαό να τελειώνουμε με το σύστημα της διαπλοκής. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης αυτής, τόσο στον εαυτό της, όσο και στον ελληνικό λαό. Με αυτή την έννοια εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, παρά τις αντιξοότητες, τις πρόσκαιρες αντιξοότητες σε αυτόν τον κεντρικό αγώνα και σε αυτό τον κεντρικό στόχο.
Η ΝΔ από την αρχή υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η ΝΔ επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η ΝΔ αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.  Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa