Κόσμος

Διχασμένοι υπουργοί εντός της Ευρωζώνης!

Διάσταση απόψεων και διαφορετικός τρόπος προσέγγισης των θεμάτων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των υπουργών Εξωτερικών επικρατεί σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης.

Αυτό φανερώνουν οι δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόσο ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς όσο και ο Σουηδός ομόλογός του Καρλ Μπιλντ.
Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, «άδειασε» τον Γερούν Ντάισελμπλουμ,υπουργό Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup.
Ο κ.Τίμερμανς απέρριψε κατηγορηματικά τα περί επανάληψης του κυπριακού «μοντέλου» κουρέματος καταθέσεων και σε άλλες χώρες, που είχε υπονοήσει ο συμπατριώτης του.
Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών,Καρλ Μπιλντ, παρομοίως πριν λίγες μέρες σε συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογό του ρωτήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας ότι «η Ελλάδα σε έξι μήνες θα έχει βγει απ’ την ευρωζώνη». Ο κ. Μπιλντ τόνισε λοιπόν ότι «είναι ένα δείγμα ότι και οι υπουργοί κάνουν λάθος!», σημειώνοντας πως τότε είχε διαφωνήσει με τον συνάδελφό του και τώρα θα έχει την ευχαρίστηση να του πάει απ’ τη χώρα μας ως δώρο «ένα ελληνικό ευρώ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa