Πολιτική

Φουντώνει η κόντρα Μαξίμου – Πανούση! «Αν γυρίσω πίσω στο Πανεπιστήμιο θα με σκοτώσουν»

Γιάννης Πανούσης

Νέες «ρουκέτες» εξαπέλυσε ο Γιάννης Πανούσης, αφού εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης που καταφέρθηκαν εναντίον του, διερωτόμενος αν «γράφουν από κοινού τις δηλώσεις τους με τους Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σχολίασε τις αντιδράσεις υπουργών της κυβέρνησης, αναφορικά με τις καταγγελίες του, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις. Οι Πυρήνες της Φωτιάς με αποκάλεσαν “κατά φαντασίαν πρωθυπουργό”. Οι υπουργοί με χαρακτηρίζουν συγγραφέαΥπάρχει μία σύμπτωση εδώ, ένας κοινός τόπος. Μαζί τα γράφουν;».

Αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στο Πανεπιστήμιο

Απειλές κατά της ζωής του Γιάννη Πανούση από ποινικούς κρατούμενους κατέγραψαν οι κοριοί της ΕΥΠ. Μάλιστα σε μια περίπτωση, όπως αποκάλυψε το Mega, γνωστός «νονός« της νύχτας απείλησε τον πρώην υπουργό με τη χαρακτηριστική φράση «Θα του λιώσω το κεφάλι».

Συνεχίζονται όμως οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του κ. Πανούση. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, μέσω χθεσινής δημοσίευσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, πως δε φοβάται και πως θεωρεί χρέος του τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη.

Ωστόσο, νέοι διάλογοι παρουσιάστηκαν από το Mega, σύμφωνα με τους οποίους, εκφράζει φόβο για τη ζωή του και μάλιστα αναφέρει πως δε σκέφτεται την πιθανότητα να επιστρέψει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και δίδασκε πριν γίνει υπουργός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ο Γιάννης Πανούσης, σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο, απάντησε με βεβαιότητα πως «αν γυρίσει πίσω θα τον σκοτώσουν. Θα πάρει σύνταξη και από εδώ και πέρα, ό, τι είναι να πει θα το γράψει στα βιβλία του».

Η εμπλοκή του Παναγιώτη Λάμπρου

O υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή πως ο κ.Παναγιώτης Λάμπρου δεν είναι μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου του, ήδη από το τέλος του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά, αποκαλύφθηκε έγγραφο, το οποίο φέρει ως ημερομηνία την 30η Οκτωβρίου του 2015 και αποδεικνύει πως για τον κ. Λάμπρου εγκρίθηκαν έξοδα μετακίνησης με τρένο από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη λόγω υπηρεσιακών εργασιών.

Το υπουργείο απάντησε πως ο κ. Λάμπρου έχει πάψει να είναι μετακλητός υπάλληλος από τις 28/08/15, «μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015».

Συνάντηση Παρασκευόπουλου, Λάμπρου, Πανούση

Για μυστική συνάντηση ανάμεσα σε κ. Παρασκευόπουλο, Λάμπρου και Πανούση κάνουν λόγο οι πληροφορίες του Mega. Οι τρεις άντρες λέγεται ότι συναντήθηκαν, αφότου ο πρώην υπουργός πληροφορήθηκε ότι ο κ. Λάμπρου είχε επαφές με φυλακισμένους τρομοκράτες. Στη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης καθησύχασε το Γιάννη Πανούση, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της επί του θέματος.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει παραδώσει ένα φάκελο στις εισαγγελικές αρχές, στον οποίο καταγγέλλει επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους από την οργάνωση « Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο φάκελος περιλαμβάνει διαλόγους για τις φυλακές τύπου Γ’ από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2015 και ξεκινά από την κατάληψη της Νομικής.

Ο κ. Πανούσης υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές ήταν γνωστές στον ίδιο ήδη από την περίοδο της υπουργοποίησής του και μπορούν να επιβεβαιωθούν τόσο από την ελληνική αστυνομία όσο και από τον ΕΥΠ. Επιπλέον, επεσήμανε πως είχε ζητήσει από τον ίδιο τον αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερώσει ενδελεχώς τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεσή του και τις απειλές που δεχόταν.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER