Συνεντεύξεις

Γιάννης Βούρος: «Δεν προλαβαίνω να δω τη Μαρία Λουίζα»

Γιάννης Βούρος

Ο Γιάννης Βούρος βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο τον τελευταίο χρόνο, λόγω της επιλογής του να διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Μία πολύ σημαντική και τιμητική θέση  στην οποία όμως η ανάληψη κι η αποδοχή τεράστιων ευθυνών αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της «αίγλης» της. Στα πλαίσια αυτών των συνεπειών που φέρνει ένας τόσο περίοπτος ρόλος, ο κ. Βούρος έπεσε στην πλεκτάνη που του έστησε το ελληνικό κράτος, αυτό που επιχορηγεί και κινεί τα νήματα του ΚΘΒΕ.

Ο ίδιος, σαν άλλο εξιλαστήριο θύμα συνελήφθη για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ του ΚΘΒΕ, παρά το γεγονός ότι όλες οι δόσεις τακτοποιούνταν εμπρόθεσμα.

Αυτή την ιστορία όμως της ασυνεννοησίας την έχει αφήσει πίσω του, όσο προδωμένος κι αν νιώθει από τους «σκουριασμένους μηχανισμούς του Δημοσίου» και τα «βραδυφλεγή αντανακλαστικά τους» όπως ο ίδιος τα αποκαλεί.

Ο Γιάννης Βούρος μίλησε στην Karfitsa για τη μεγάλη του αγάπη το ΚΘΒΕ, γιατί πάνω από όλα παραμένει ένας πραγματικός καλλιτέχνης. Ένας άνθρωπος τόσο σπουδαγμένος, παραγωγικός κι ετοιμόλογος, που κάνει ακόμη και τους πιο «μεγάλους» ομιλητές να ωχριούν μπροστά του.

Πρόκειται για ένα τόσο ταλαντούχο άτομο, το βιογραφικό του οποίου θα χρειαζόταν αρκετές σελίδες για να γραφτεί εκτενώς. Είναι άλλωστε γεγονός πως το ΚΘΒΕ, σημείωσε αύξηση των εσόδων του από τότε που ανέλαβε ο ίδιος τη διεύθυνσή σου.

Ας ελπίσουμε πως ο επιδέξιος αυτός καλλιτεχνικός δημιουργός θα φτάσει το Κρατικό Θέατρο σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα!

Διαβάστε τη συνέντευξη αποκλειστικά στο Karfitsa.gr.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa