Κύπρος

Γραφείο Ενημέρωσης στα κατεχόμενα ανοίγει η ΕΕ

Κατεχόμενα

Ευρωπαϊκό Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης «EU Infopoint» ιδρύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Στόχος του Γραφείου EU Infopoint, είναι να φέρει την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους να ικανοποιήσουν την ανάγκη για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το συγκεκριμένο Γραφείο, εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Walter Deffaa, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό το Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Infopoint είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός σύγχρονου και ελκυστικού χώρου που θα βοηθήσει τους Τουρκοκυπρίους»

Παράλληλα, αναμένονται εκδηλώσεις ευρείας προβολής καθώς και πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλο το βόρειο μέρος της Κύπρου.

Με προϋπολογισμό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ, το Γραφείο EU Infopoint είναι ένα έργο 30 μηνών με διάρκεια μέχρι τα μέσα του 2017.  Χρηματοδοτείται στα πλαίσια του  Προγράμματος Βοήθειας της ΕΕ προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa