Περιφέρειες - Δήμοι

Κέρδισε στο debate των υποψηφίων για το δήμο της Αθήνας…ο Άρης (BINTEO)

Άναψαν τα αίματα στην τηλεμαχία στο κανάλι MEGA με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους δήμαρχους Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, και Γαβριήλ Σακκελαρίδης, και τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.

Με αφορμή τις κατηγορίες περί δημιουργικής λογιστικής του Καμίνη, ο νυν δήμαρχος υποστήριξε ότι είναι μόνο 3,5 χρόνια στο δήμο και ότι επί θητείας του έπερεπε να πάρουν τους ευρωπαϊκούς πόρους το 2012 και να τα εφαρμόσουν. Ακόμη ανέφερε ότι κατόρθωσε να τελειώσε ένα κολυμβητήριο στον δεύτερο όροφο ενώ πενήντα έργα είναι σε εξέλιξη.

Από τη μεριά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον Καμίνη ότι το 52% των έργων δενμπορούν να πραγματοποιηθούν γιατί έχει παρέλθει ο χρόνος και αυτό αποδεικνύει την αδυναμία του δημάρχου. Μάλιστα διόρθωσε τον Καμίνη για τον αριθμό των έργων που είναι σε εξέλιξη λέγοντας ότι δεν έιναι πενήντα αλλά 34 με προϋπολογισμό περίπου 81 εκατομμύρια.

Επίσης, ο Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνόμευση μόνο ορισμένων περιοχών, ενώ υποστήριξε ότι η η παρουσία των αστυνομικών πρέπει να είναι σε κάθε γειτονιά και από τη δημοτική αστυνομία να δημιουργηθεί ένα ειδικό σώμα από με ειδικό σήμα. Με αυτό τον τρόπο, κατά τον Σπηλιωτόπουλο, θα καταπολεμηθεί το οργανωμένο έγκλημα, και το παραεμπόριο που βασιλεύει στην Αθήνα. Αναφερόμενος στην αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες, σημείωσε ότι στόχος είναι ο αστυνομικός να γίνει φίλος και λειτουργός δίπλα στο πολίτη. Επισης κατηγόρησε τον Καμίνη για το ότι βύθισε την πόλη στο σκοτάδι με συνέπεια κανένας να μην αισθάνεται ασφαλείς όταν πάει σπίτι του, όταν τα παιδιά του παίζουν στις παιδικές χαρές. Μομφή έκανε και για το ότι το κέντρο είναι κλειστό.

Από τη μεριά του ο κ. Σακελαρίδης, έκανε λόγο για επικοινωνική πρακτική αντιμετώπισης του παρεμπορίου και ότι αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα σημεία εισόδου. Ακόμη, παραδέχτηκε ότι το να πιάνονται οι πλανώδιοι δεν είναι αποτελεσματικό.

Αντίθετα ο Σπηλιωτόπουλος, ανέφερε ότι η μόνη λύση του παραεμπορίου είναι η άμεση καταστροφή των προϊόντων του παραεμπορίου όπως εφαρμόστηκε στη Γαλλία.

Ο Καμίνης «χόρευε με τον Παπανδρέου»

Υπερασπίζοντς τον εαυτό του, ο Καμίνης τόνισε ότι παρέλαβε μια πόλη υπό κατάρρευση, και ότι αυτό που κατάφερε είναι να τη κρατήσει  όρθια με δραματικές οικονομίες. Προς αυτήν την απάντηση ο Σπηλιωτόπουλος είπε ότι ο Αθηναίος πολίτης δεν είδε τον δήμαρχο στα προβλήματά του.

Στο σχόλιο του κ.Καμίνη ότι ο Σπηλιωτόπουλος είναι πρωταγωνιστής του σάπιου συστήματος, επεσήμανε ότι ο Αθηναίος τον έμαθε όταν πανηγύριζε με τον Παπανδρέου, και ότι η θητειά του ήταν κομματική επιλογή του ΠΑΣΟΚ. «Χορεύατε με τον Παπανδρέου» του είπε χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα φωτισμού στην πόλη

Ο Καμίνης παραδέχτηκε ότι η πόλη έχει πρόβλημα φωτισμού, αλλά ανέφερε ότι από την αρχή που ανέλαβε το δήμο αγόρασε 15.000 λαμπτήρες, και ότι όταν λειτουργούσαν τα 30.000 πουπλέον έχουν βάλλει λουκέτο, η πόλη φωτιζόταν.

Στον αντίποδα, ο Σπηλιωτόπουλος, υπεμθύμισε στον Καμίνη ότι έλεγε πως χρειάζονται 1000 υπογραφές για μια λάμπα, ενώ διερωτήθηκε αν οι άλλοι δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Πού θα χτιστεί τζαμί;

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε στο θέμα του τζαμιού, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, καθώς όπως υποστήριξε, το διευρυμένο, ιστορικό κέντρο δεν χωράει τζαμί γιατί η Αθήνα μετά την κρίση έχει αλλάξει, ενώ έκανε λόγο και για την παρουσία 200.000 λαθρομεταναστών. Αντικρούοντας τις κασάνδρες που λένε ότι άλλα έλεγε όταν ήταν υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι το να επιμένεις στο λάθος είναι κομπλεξικό, και ότ στη δημοκρατία προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις. Ακόμη τόνισε ότι το 2011 τα πρακτικά της βουλής δεν ψηφίστηκαν και ότι ο ίδιος δεν τα υπέγραψε γιατί απουσίαζε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανέφερε ότι μια πρόταση για το πού θα χτιστεί το τζαμί είναι το Σχιστό.

Ο Καμίνης ανέφερε ότι το τζαμί πρέπει να χτιστεί εκεί που προβλεπόταν και ότι σήμερα λειτουργούν 120 τζαμιά παράνομα στο δήμο και στην περιφέρεια.

Πετώντας αιχμές στον Σπηλιωτόπουλο, ο Σακκελαρίδης μίλησε για το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών και ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό.

Την συζήτηση έκλεισε ο Σπηλιωτόπουλος λέγοντας ότι οι Αθηναίοι δεν θέλουν κάτι τέτοιο, και ότι το 40% του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την άποψή του.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa