Κόσμος

Μηδενισμό του προϋπολογισμού της Ελλάδας για την Άμυνα πρότεινε ο Κον Μπεντίτ

Κον Μπεντίτ

Τον μηδενισμό του προϋπολογισμού της Ελλάδας για την Άμυνα, ο οποίος φτάνει σήμερα το 4% του ΑΕΠ, και την οικονομική ενίσχυση του πληθυσμού τόνισε ο συνπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ομάδα του στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Παράλληλα χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο επίθεσης της Τουρκίας στην Ελλάδα αλλά παρόλα αυτα είπε πως η ΕΕ θα πρέπει να παράσχει τις εγγύησεις ασφάλειας της Ελλάδας.

«Σουρεαλιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση των ελέγχων που πραγματοποιεί η τρόικα στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

Μιλώντας για την νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις χώρες που είναι υπό δημοσιονομική εποπτεία, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» στο Ευρωκοινοβούλιο, συμπλήρωσε:

«Την τρόικα -που είναι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ– ποιος την ελέγχει; Η Επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις της τρόικας, αλλά οι αποφάσεις της τρόικας που τις υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπόκεινται σε κανένα κοινοβουλευτικό διάλογο και δεν υπάρχει καμία πλειοψηφία που να μπορεί να απορρίψει τις προτάσεις της τρόικας. Θα πρέπει να βρούμε δημοκρατικούς θεσμούς για να ελέγχουμε την τρόικα που είναι ένα είδος εκτελεστικής εξουσίας, και να υπάρχει το κοινοβουλευτικό αντίβαρο. Αυτό είναι απόλυτα σωστό, όμως από την άλλη πλευρά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν περιφερειακά ταμεία και κονδύλια που θα είναι στον προϋπολογισμό και χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, ποντάρουν σε αυτόν τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη, γιατί είναι η μόνη τους δυνατότητα. Γι αυτό στο Συμβούλιο υποστήριξαν αυτόν τον προϋπολογισμό, ακόμη κι αν είναι ανεπαρκής. Πάντα τέτοιοι εκβιασμοί γίνονται εκεί».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa