Κοινωνία

Μηχανικοί ελέγχουν τα κτίρια, μετά το σεισμό

Έλεγχος σε κτίρια

Στα Χανιά βρίσκονται από τη Δευτέρα μηχανικοί από το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να ελεγχθούν τα κτίρια που ενδέχεται να υπέστησαν φθορές και να αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, μετά το μεγάλο σεισμό του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, οι μηχανικοί έχουν ήδη χωριστεί σε δύο ομάδες και έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των κτιρίων, αρχής γενομένης από τα δημόσια κτίρια.

Παράλληλα, οι πολίτες που εντοπίζουν κάποια «ύποπτη» φθορά σε κτίσμα, καλούνται να το δηλώνουν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να διενεργήσουν τους ενδεδειγμένους ελέγχους.

Ήδη, πάντως, τα σχολεία έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν όλα κανονικά, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με την εφορία Χανίων, η οποία το πρωί εκκενώθηκε από εργαζόμενους και συναλλασσόμενους, αφού η έφορος διέκρινε ανησυχητικές φθορές.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να «τρέχει» θολό νερό από τις βρύσες των Χανιωτών, ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa