Κοινωνία

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ιερέας
Απέναντι σε μια αν μη τι άλλο σύνθετη υπόθεση, θα βρεθούν οι Μητροπολίτες του πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Απέναντι σε μια αν μη τι άλλο σύνθετη υπόθεση, θα βρεθούν οι Μητροπολίτες του πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει το dogma.gr, ο ιερέας τον οποίο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως έχει παραπέμψει με βαριές κατηγορίες, ύστερα από καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της εξομολογήσεως, δίνει μέσω του δικηγόρου του, μια εντελώς διαφορετική εκδοχή.

Σε επιστολή την οποία απέστειλε σε τοπικά Μέσα της Θράκης, ο κ. Δ. Ραπτόπουλος, που υπογράφει ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρχιμανδρίτη, επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπάρχουν καταγγελίες, οκτώ συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτές έγιναν αμέσως μετά την έγκληση του Αρχιμανδρίτη κατά του Μητροπολίτη για τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, κλοπής και διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Η πλευρά του Αρχιμανδρίτη υποστηρίζει πως υπάρχει προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του, σημειώνοντας με νόημα πως «Άπαντες οι καταγγέλλοντες κάποιοι έμμεσα και κάποιοι άμεσα ομολογούν ότι προέβησαν στην καταγγελία μετά από συνάντηση τους και με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη».

Σε άλλο σημείο της επιστολή του, ο δικηγόρος του Αρχιμανδρίτη υποστηρίζει πως «η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που αναφέρονται στις καταγγελίες ότι δήθεν προέβη ο εντολέας μου σε ανάρμοστους εναγκαλισμούς, όχι απλώς δεν έκαναν καταγγελία, αλλά πέρα από τη διάψευση προέβησαν στην αποστολή εξωδίκων στη Μητρόπολη, έως και την απειλή για κατάθεση μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση».

Σημειώνει δε, πως κατά την ανάκριση που είχε διατάξει ο Μητροπολίτης υπήρξαν δεκατρείς μάρτυρες οι οποίοι διέψευδαν τους καταγγέλλοντες.

Ο Ιερέας που έχει ήδη δικαστεί από το Επισκοπικό Δικαστήριο βρίσκεται ήδη σε αργία και του έχει απαγορευτεί κάθε ιεροπραξία.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa