Κόσμος

Πρόεδρος υπόσχεται μετάλλιο σε όποιον σκοτώσει έμπορο ναρκωτικών!

Σ’ένα πρωτοφανές κάλεσμα προέβη ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Νουτέρτε, οποίος προέτρεψε το πλήθος, το οποίο παραβρισκόταν σε επινίκια ομιλία του, να καταδιώξουν τους εμπόρους ναρκωτικών.

Μάλιστα, όπως είπε, αν οι εγκληματίες αντισταθούν, οι πολίτες δε θα πρέπει να διστάσουν και να τους πυροβολήσουν, αν έχουν στην κατοχή τους κάποιο όπλο!

Μάλιστα, ο νέος Πρόεδρος δε διστάζει να…ανταμείψει και όσους σκοτώσουν κάποιον έμπορο ναρκωτικών, αφού τους δελεάζει με ένα…μετάλλιο!

«Καλέστε μας, την αστυνομία, ή κάντε το μόνοι σας αν έχετε όπλο. Μπορείτε να τον σκοτώσετε. Πυροβολήστε τον και θα σας δώσω μετάλλιο», φέρεται να δήλωσε ο νέος Πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, ο Ντουτέρτε ζήτησε από τρεις υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας να παραιτηθούν, για εμπλοκή τους σε εγκλήματα τα οποία δε διευκρίνισε. Τους προειδοποίησε πως θα τους εξευτελίσει δημόσια, αν δεν παραιτηθούν, δηλώνοντας, παράλληλα, ότι θα διατάξει την επανεξέταση  υποθέσεων, για να αποπεμφθούν οι αστυνομικοί που δεν κάνουν το καθήκον τους.

Ωστόσο, «άφεση αμαρτιών» δείχνει να δίνει σε όσους διεφθαρμένους αστυνομικούς ενεπλάκησαν σε υπόθεση ναρκωτικών επειδή π.χ η σύζυγός του έχει καρκίνο ή η μητέρα του πέθανε, θα αντιμετωπιστεί με επιείκεια, ενώ όποιος είχε ως κίνητρο την απληστία «θα έχει να κάνει με εμένα. Θα σας σκοτώσω», διεμήνυσε ο νέος Πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa