Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2014

Ποιοι είναι οι νέοι 13 περιφερειάρχες που εξελέγησαν

εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται για την κατάκτηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, την Αττική, που κέρδισε στο νήμα η Ρένα Δούρου από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στις νίκες του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται κι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που την κέρδισε ο Κεφαλλονίτης Θόδωρος Γαλιατσάτος από τον Κερκυραίο κι απερχόμενο Περιφερειάρχη τον γαλάζιο Σπύρο Σπύρου.

Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου. Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης αναδείχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο, με 110.746 ψήφους και ποσοστό 50,83%, έναντι της βασικής αντιπάλου του και βουλευτή Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη που έλαβε 24,58% (53.543 ψήφοι).

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) επανεκλέγεται με 55% έναντι του Νίκου Τσιλιμίγκα (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΔΗΜΑΡ) με 45,24%.

Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) αναδείχθηκε νικητής με 54,73% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 45,27%.

Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΝΔ) επανεκλέγεται με 58,67% έναντι του Οδυσσέα Βουδούρη (ΣΥΡΙΖΑ) με 41,33%.

Στη Στερεά Ελλάδα ο Κώστας Μπακογιάννης (ανεξάρτητος με καταβολές στη ΝΔ) με 55,81% κερδίζει τον Βαγγέλη Αποστόλου (βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ) με 44,19%.

Στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΝΔ) κερδίζει -με την μέχρι τώρα καταμέτρηση- με 55,79% τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ), που λαμβάνει 44,21%.

Στο Βόρειο Αιγαίο η Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ) κερδίζει με 53,58% τον απερχόμενο περιφερειάρχη Θανάση Γιακαλή (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ) με 46,42%.

Στα Ιόνια Νησιά νικητής αναδεικνύεται ο Θόδωρος Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας 60,02% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου (ΝΔ) που παίρνει 39,98%.

Στην Κρήτη επανεκλέγεται ο Σταύρος Αρναουτάκης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 64,45% έναντι του Σεραφείμ Τσόκα (ΝΔ) με 35,55%.

Ο ανεξάρτητος Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κ. Μακεδονία αναδεικνύεται μεγάλος νικητής στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με 70,92% έναντι του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη με ποσοστό 29,08%.

Ο ανεξάρτητος Θόδωρος Καριπίδης αναδεικνύεται νικητής στη Δ. Μακεδονία με 56,65% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή (ΝΔ).

Τέλος, ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Απόστολος Κατσιφάρας επανεκλέγεται με 51,53% έναντι του Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ) με 48,47%.

Γ. Σπ. Π.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa