Περιφέρειες - Δήμοι

«Όχι» Μπουτάρη στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση

Γιάννης Μπουτάρης

Αντίθετος με το κάλεσμα που απηύθυνε η Περιφέρεια στη Χρυσή Αυγή, για να παραστεί στην παρέλαση, εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Την διαφωνία του για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καταγγέλοντας τη στάση που κράτησε η Περιφέρεια.

Όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να καλούνται στελέχη της ΧΑ σε τέτοιες εκδηλώσεις εφόσον αποδεδειγμένα είναι εγκληματική οργάνωση. «Δεν υπάρχει για μένα καμία δικαιολογία, εφόσον η Βουλή σταμάτησε τη χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή και οι μισοί από αυτούς είναι στη φυλακή. Είναι παντελώς απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας και θέλω να την καταγγείλω. Εγώ ως δήμαρχος θα το σκεφτώ πάρα πολύ, αν θα είμαι στην ίδια εξέδρα μ’ αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε και την επιθυμία του να προχωρήσει στη διοργάνωση εκδήλωσης, προκειμένου να τονιστεί ότι ιδεολογίες σαν της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Από την πλευρά της πάντως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δώσει απάντηση για το θέμα που προέκυψε μετά τις ανάλογες αντιδράσεις της «Ανταρσία». Σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε πως είναι υποχρεωμένη από το νόμο να προσκαλέσει όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β’ 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος» ανέφερε στην απάντησή της η Περιφέρεια.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa