Πολιτική

Σακελλαρίδης: Ανυπόστατα τα σενάρια για capital control

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ανυπόστατα χαρακτήρισε τα σενάρια που διακινούνται για capital control στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση της προς το ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίδης κατηγόρησε εκείνους που τα διακινούν πως επιχειρούν να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις στην κυβέρνηση ενώ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι «καθόλου μα καθόλου υπεύθυνο».

«Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να υπάρξει capital control», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνία εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως υπάρχουν περιθώρια να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του Ιουνίου.

Στη διαπραγμάτευση περιμένουν ακόμη ανοιχτά τέσσερα ζητήματα που αφορούν τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρίνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ερωτιθείς για το ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία χωρίς απώλειες από την κυβερνητική πλειοψηφία τόνισε πως οποιαδήποτε συμφωνία πριν φτάσει στην ΚΟ θα πρέπει να έχει περάσει πρώτα από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που να μην είναι έντιμη και που να μην κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Άδειασμα» σε Βαρουφάκη

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Βαρουφάκης και Γιάννης Πανούσης βρίσκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε διακριτικές αποστάσεις από μια σειρά δηλώσεων και πράξεων, όπως για παράδειγμα οι ηχογραφήσεις του ΥΠΟΙΚ στο τελευταίο Γιούρογκρουπ.

Για τη στάση της προέδρου της βουλής στο θέμα της διοίκησης της ΕΡΤ ο Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κα Κωνσταντοπούλου έχει εκφραστεί αρνητικά και επικριτικά, ο καθένας από την ΚΟ μπορεί να εκφράζει την άποψη του ελεύθερα, δεν τίθεται κάποιο ζήτημα για την πρόεδρο της Βουλής όμως για την κυβέρνηση, αυτό που είναι σημαντικό είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο υπουργός οικονομικών μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, δεν είχε όμως καμία εντολή να ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η ουσία της πολιτικής δεν πρέπει να εξετάζεται με επικοινωνιακούς όρους.

Όσο για το Γιάννη Πανούση και την κόντρα του με την πρόεδρο της βουλής, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με κάποιες παρεμβάσεις του, με άλλες όχι. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού.

Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό η ομάδα διαπραγμάτευσης

Στις 17:00 το απόγευμα η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης θα συνεδριάσει υπό τον Αλέξη Τσίπρα για να δώσει τις τελευταίες κατευθύνσεις στην τελική ευθεία όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, της διαπραγμάτευσης.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κατεβάσει λίγο τους τόνους ως προς την καταβολή της δόσης του Δ.Ν.Τ «εμείς δεν βάζουμε τελεσίγραφα δεν βάζουμε καταληκτικές ημερομηνίες δεν βάζουμε εκβιασμούς με βάση τα προβλήματα ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επέλθει σύντομα συμφωνία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

ΠΗΓΗ φωτογραφίας: Eurokinissi (αρχείο)

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa