Οικονομία

Σε 24 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τις οφειλές τους, που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, καλούνται να εξοφλήσουν σε 24 δόσεις οι φορολογούμενοι, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Με αυτή, φορολογούμενοι που για παράδειγμα έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά θέλουν να κάνουν ρύθμιση για τις υπόλοιπες, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γκισέ της εφορίας με τα δικαιολογητικά και όχι ηλεκτρονικά, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμα η εφαρμογή, παρά την διαβεβαίωση του ΥΠΟΙΚ.

Με τη ρύθμιση, η καταβολή θα γίνεται σε 12 ή 24 δόσεις, για εφάπαξ φόρους όπως αυτοί των γονικών παροχών, με ελάχιστη δόση 15 ευρώ και μηνιαίο επιτόκιο 0,68%, ενώ για δόσεις που θα πληρώνονται εκπρόθεσμα προβλέπεται προσαύξηση 15%. Σε αυτή μπορούν να υπαχθούν και όσοι είχαν χάσει άλλη ρύθμιση. Η καταβολή της πρώτης δόσης πρέπει να γίνεται εντός 3 ημερών από την αίτηση και βασική προϋπόθεση υπαγωγής είναι να έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος όλες τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας 5ετίας, σύμφωνα με το «Έθνος».

Η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων (κινητή- ακίνητη περιουσία), ενώ για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, απαιτούνται δικαιολογητικά για τη βιωσιμότητα του διακανονισμού(άνω των 150.000 ευρώ: εμπράγματες ασφάλειες).

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa