Πολιτική

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Στουρνάρας τρόικα
Λίγο μετά τη 1.30 μ.μ. άρχισε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Όλα δείχνουν ότι οι εκκρεμότητες θα «κλείσουν» -με κυριότερη εκείνη της κινητικότητας στο Δημόσιο- ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Λίγο μετά τη 1.30 μ.μ.  άρχισε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Όλα δείχνουν ότι οι εκκρεμότητες θα «κλείσουν» -με κυριότερη εκείνη της κινητικότητας στο Δημόσιο- ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.  Η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας για 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη εκκρεμότητα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Εάν χρειαστεί, οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα, όταν και συνέρχεται το Eurogroup.

Σημείο αιχμής είναι το Δημόσιο -και πιο συγκεκριμένα, κατά πόσον οι περίπου 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας θα μεταταγούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. ή αν θα υπάρξει και ένα μικρό διάστημα διαθεσιμότητας, όπως ζητά η Τρόικα.

Στη σύσκεψη θα είναι παρούσα και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο ότι το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER