Κοινωνία

Στους 53 οι συλληφθέντες για το μεγάλο κύκλωμα παράνομου τζόγου

Ευρήματα αστυνομικής έρευνας

Το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής με μια μεγάλη επιχείρηση του κατάφερε να εξαρθρώσει τρεις πολυμελείς σπείρες που δραστηριοποιούνταν σε δίκτυο παράνομων στοιχημάτων.

Οι συγκεκριμένες σπείρες δραστηριοποιούνταν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ανάμεσα τους στην Αττική, Ημαθία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Λάρισα, Πέλλα κ.α.

Μεταξύ άλλων εμπλέκονται σε υποθέσεις λειτουργίας μη νόμιμων πρακτορείων και sites.

Στόχος της παράνομης δραστηριότητας είναι κερδοφορία μέσω του παράνομου στοιχηματισμού αλλά και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία από την αστυνομία έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε 52 σπίτια και 15 σε καταστήματα, ενώ έχουν συλληφθεί 53 άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Στη σχετική δικογραφία υπάρχουν ακόμα δεκατέσσερα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ως μέλη των σπειρών.

Οι συγκεκριμένες σπείρες δραστηριοποιούνταν μόνες τους αλλά και σε συνεργασία ενώ στα άμεσα σχέδια τους ήταν και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας με αντικείμενο το πόκερ.

Για το μέγεθος τω οικονομικών δραστηριοτήτων του κυκλώματος το μόνο που έχει διευκρινιστεί είναι πως ο τζίρος του ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa