Λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Παρασκευής, Στρατιωτικοί, μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑ προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης κατά του Υπουργού Οικονομικών  Γκίκα Χαρδούβελη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  Χρήστου Σταικούρα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑ σε δημοσιογράφους εξερχόμενος απο το Α.Τ. Συντάγματος, περιμένει να εφαρμοστεί ο νόμος και να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Η μήνυση ήρθε μετά το εξώδικο που είχε κοινοποιήσει η ΕΣΠΕΑ, Ένωση που είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ( ΠΟΕΣ) στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Με το εξώδικο που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ και της ΕΣΠΕΑ Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Ανέστης Τσουκαράκης, οι Στρατιωτικοί έδιναν προθεσμία μέχρι σήμερα στους Γ. Χαρδούβελη και Χ. Σταικούρα να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που αφορά στην επιστροφή των χρημάτων τους και την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του Ιουνίου 2012 , κάτι που δεν συνέβη με αποτέλεσμα οι Στρατιωτικοί να προχωρήσουν, όπως ανέφεραν και στο εξώδικο τους στην: «άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας, τόσο έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, όσο και έναντι υμών προσωπικά, όπως και κάθε άλλου υπευθύνου, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της περιουσίας των μελών μας»

stratiotikoi 2 stratiotikoi 3

Η μήνυση που κατέθεσαν οι Στρατιωτικοί