Κόσμος

Συνάντηση Ομπάμα-Γιάτσενουκ στον Λευκό Οίκο για την κρίση στην Ουκρανία

Μπαρακ-Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υποδέχεται την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενουκ, παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Ουάσιγκτον αναμένεται να εκφράσει τη σθεναρή υποστήριξή της στο Κίεβο και στο νυν μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα, ενώ έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κριμαίας που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου για προσάρτηση της χερσονήσου στην Ρωσική Ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα τα ξημερώματα της Τετάρτης, που καταδικάζει τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και καλεί τον Λευκό Οίκο να μποϊκοτάρει τη σύνοδο κορυφής των G8 στη Ρωσία . Το ψήφισμα ζητάει επίσης από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αναστείλουν τη στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα , καθώς και να επιβάλλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο δήλωσε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να ακολουθήσει «το σενάριο που γράφεται από το Κρεμλίνο», καθώς επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός θα απαντήσει σε ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER