Παρασκηνιακά

Συνελλήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Ρώσος εθνικιστής και «μέντορας» του Πούτιν Αλεξάντερ Ντούγκιν

Στην σύλληψη του Ρώσου εθνικιστή Αλεξάντερ Ντούγκιν, «μέντορα» του Πούτιν και συνεργάτη του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 18:00 ο Αλεξάντερ Ντούγκιν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι ελληνικές αστυνομικές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην χώρα και τον συνέλαβαν.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένταλμα της Ουγγαρίας, χωρίς να του εξηγηθούν σαφώς οι αιτίες της απαγόρευσης, κάτι το οποίο όφειλαν.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, μετέβαινε στο Άγιο Όρος, προκειμένου να βρίσκεται εκεί στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Από τις ρωσικές αρχές μάλιστα ελέγχθηκε και η περίπτωση λάθους, καθώς το πρόσωπο, στο οποίο στην πραγματικότητα απαγορεύτηκε από τον Σεπτέμβριο του 2014 η είσοδος στην Ουγγαρία (και κατά συνέπεια και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.) είχε παρόμοιο όνομα με αυτό του Ρώσου φιλόσοφου.

«Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης «Θεσσαλονίκη». Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις, που, δήθεν, εφαρμόστηκαν εκ μέρους της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε o Ντούγκιν, διευθυντής στην ρωσική τηλεόραση Tsargrad.

Μετά από τρεις ώρες στα κρατητήρια και πιέσεις από την ρωσική κυβέρνηση αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος.

Πηγή: Lykavitos.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa