Κύπρος

Ερωτήματα για τη συντριβή του αεροσκάφους στην Κύπρο

Ανασύρθηκαν τα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, το οποίο απογειώθηκε χθες από την Πάφο με προορισμό τη Βηρυτό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των δύο επιβαινόντων. Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν πάλι οι έρευνες για εντοπισμό των δύο επιβαινόντων. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρισνιστεί τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Η επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή πτητικών μέσων και πλοίων. Επιπλέον, στην περιοχή θα βρίσκονται ακόμα δύο πολεμικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στη δύναμη της UNIFIL, εκ των οποίων η ελληνική «ΤΠΚ Καβαλούδης» (P-24), τα οποία θα τεθούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ για ενεργό συμμετοχή στις έρευνες.

«Μέχρι τις 06:30 σήμερα, έχουν ανασυρθεί συντρίμμια του αεροσκάφους στα οποία αναγράφεται ο αριθμός νηολογίου του και που ταυτίζεται με αυτό του χαμένου αεροσκάφους, χωρίς όμως να εντοπιστεί μέχρι αυτή τη στιγμή κανένας εκ των αγνοουμένων. Με το πρώτο φως, στην επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης θα εμπλακούν εκ νέου τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας για να συνδράμουν στις έρευνες των πλωτών μέσων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή θα βρίσκονται ακόμα 2 πολεμικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στη δύναμη της UNIFIL, εκ των οποίων το ένα είναι η ελληνική πυραυλάκατος «ΤΠΚ Καβαλούδης» (P-24), τα οποία θα τεθούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ για ενεργό συμμετοχή στις έρευνες.

Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο πιλότος, πρόκειται για τον επι κεφαλής της σχολής Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Ελληνο-Λιβανέζο, με τον οποίο ο Αυγουστίνος έκανε συχνά τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο (20 ναυτικών μιλίων περίπου).

πηγή: philenews

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa