Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν θέλουμε καμία συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Λεβέντη

Σταύρος Θεοδωράκης

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνοούν ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Πριν από 270 χρόνια ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έγραψε μια επιστολή σε έναν φίλο του που θα ξεκινούσε το επάγγελμα του εμπόρου. Εκεί – σύμφωνα με μια εκδοχή – ειπώθηκε για πρώτη φορά το: Time is money. Το επιχείρημά του ήταν πολύ απλό: Αν μία μέρα δεν βγάλεις κέρδος τότε η απώλειά σου θα είναι διπλή: Δεν θα έχεις κέρδος και θα έχεις και τα έξοδα της ημέρας. Ο χρόνος είναι χρήμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το κόμματα όλα έχουν δώσει εξετάσεις στον ελληνικό λαό. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι μια μεγάλη κοινωνική καινούρια συμμαχία. Δε θέλουμε μια συμμαχία με παλιές δυνάμεις, με παλιές ιδέες, με παλιά πρότυπα. Θέλουμε μια μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας. Βεβαίως εκεί μπορεί να προσέλθουν όλοι, πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί. Αλλά όχι στην πρώτη σειρά. Και βεβαίως αυτή η συμμαχία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει με κανένα τρόπο τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας. Δεν μπορεί δηλαδή να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Ένωση Κεντρώων. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Οι αντιμεταρρυθμιστές δεν είναι σύμμαχοί μας. Πρέπει και είναι ανάγκη να πούμε στους Έλληνες ότι το Ποτάμι έχει αποφασίσει. Θέλει αν είναι τολμηρό, να είναι χρήσιμο και όχι πάντα ευχάριστο. Αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε το συμφέρον των πολλών και όχι των κολλητών. Αρκεί τελικά να ξεχωρίσουμε τις μικρές ταπεινές μας επιδιώξεις από το εθνικό συμφέρον».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ποταμιού για την παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθυστερήσαμε τη συμφωνία με τους δανειστές. Καθυστερήσαμε τη συμφωνία για το μεταναστευτικό. Καθυστερήσαμε τις αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις. Καθυστερήσαμε τη σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή -περιμέναμε πρώτα να φτιάξουμε τη δική μας…Η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων υπογράφηκε με καθυστέρηση τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Και έτσι λεφτά θα πάρουμε το Φθινόπωρο. Πρόκειται για μία σύμβαση που θα αποφέρει στο Δημόσιο πάνω από 1.2 δισ. ευρώ συν περίπου 4,6 δισ. περαιτέρω φορολογικά και κοινωνικά παράπλευρα οφέλη. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΟΛΠ εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2014. Πριν από δύο μήνες επελέγη τελικά από το ΤΑΙΠΕΔ η COSCO. Αλλά οι υπουργοί έχουν άλλη γνώμη. Θα επανεξετάσουν τη συμφωνία και επιφυλάσσονται για την υλοποίησή της, και ας υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά μπορεί να φέρνει 5.1 δισ. τον χρόνο στην ελληνική οικονομία. Δύο χρόνια καθυστέρησης μας κόστισαν δηλαδή 10 δισ.».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν έχει καμία αίσθηση του χρόνου, ούτε σχέδιο είχαν, ούτε είχαν ποτέ προπονηθεί γι’ αυτό που διεκδικούσαν, αλλά στο Ποτάμι και σχέδιο έχουμε και προπονούμαστε».

«Οι τομείς πολιτικής, τα στελέχη του Κινήματος, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα -οι ευρωβουλευτές – οι επιστημονικοί μας συνεργάτες- πλέκουμε βελονιά-βελονιά ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση. Είμαστε ένα κόμμα που σχεδιάζει λύσεις για το σήμερα και για το μέλλον. Όχι συνθήματα-λύσεις! Όπως είπαμε και στο τελευταίο συνέδριό μας», κατέληξε ο ίδιος.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa