Πολιτική

Θεοδωράκης: Οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο

Σταύρος Θεοδωράκης

« Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα και νόμους που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία», ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζντας ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, όχι νέους φόρους.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη του στην Real News αναφερόμενος στη διαμάχη της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «Οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο και όχι απλώς εφηβική εκρηκτική διάθεση. Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σήμερα πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους. Και σε αυτό κοντράρεται με τον Σόιμπλε που δεν θέλει με τίποτα να κοπεί το χρέος μας».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπογράμμισε ότι οι εκλογέςαυτή τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο και στη συνέχεια είπε: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τα περίπου 6 δισ. που είναι να πάρουμε μετά την αξιολόγηση. Αν πάμε σε εκλογές αυτά τα λεφτά δεν θα έρθουν. Ο κ. Τσίπρας τόσους μήνες παίζει με την φωτιά. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε».

Στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν Πρωθυπουργός σε μια τέτοια κυβέρνηση απάντησε: «Ολα θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες του τόπου. Λύσεις καρμπόν δεν υπάρχουν. Ούτε πρέπει να μας καθορίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα. Ο κ.Τσίπρας πάντως έχει κάψει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο», και εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει εκλογές γιατί «Προφανώς στη ΝΔ πρυτάνευσε η άποψη ότι αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση του κομματικούς στρατεύματος».

Μιλώντας για το θέμα των συνεργασιών ο ίδιος υποστήριξε ότι: «Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στην ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα όμως για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa