Κοινωνία

Το μοιραίο λάθος του συζυγοκτόνου – Πως οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του

Ανθρώπους που ενδέχεται να βοήθησαν τον συζυγοκτόνο το διάστημα που διέφευγε της σύλληψης αναζητά η ΕΛΑΣ.

Ο Κλοντ Λέισι συνελήφθη την Κυριακή ενώ ο μόλις 4 ετών γιος του εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Ο 32χρονος υποστηρίζει στην κατάθεσή του ότι από την πρώτη στιγμή βρήκε πόρτες κλειστές, όπου κι αν απευθύνθηκε για βοήθεια, οι αστυνομικοί όμως που έχουν αναλάβει τις έρευνες θέτουν ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις.

Το βασικό ερώτημα είναι πως κατάφερε ο Λέισι όλο αυτό το διάστημα να βρίσκει επαρκή τροφή αλλά και ρουχισμό, για το 4χρονο γιο του και μάλιστα κάτω από κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ο συζυγοκτόνος υποστηρίζει πως έμπαιναν σε σπίτια τις περιοχής στην Ορμύλια, που ήξερε πως δεν κατοικούνται εκείνη την εποχή, και έπαιρνε τα αναγκαία για την διαβίωση του παιδιού του. Εδώ όμως προκύπτουν νέα ερωτηματικά όπως πως είναι δυνατόν 18 ημέρες να έμειναν στην ύπαιθρο τις Χαλκιδικής.

Οι αρμόδιες Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο σε κάποια περίοδο της φυγής του ο Λέισι να δέχθηκε βοήθεια από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Επί 18 μέρες οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 32χρονο Κλοντ Λέισι, ο οποίος στις αρχές Ιανουαρίου δολοφόνησε την σύζυγό του μπροστά στα μάτια του μεγάλου τους γιου και στη συνέχεια άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανίστηκε.

Μετά τη σύλληψη του αποδείχθηκε πως τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής δεν εγκατέλειψε ούτε λεπτό τη Χαλκιδική.

Μάλιστα φαίνεται πως κρυβόταν σε καλύβα πολύ κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Ο 4χρονος Φοίβος ήταν μαζί με τον πατέρα του όταν εκείνος συνελήφθη. Ήταν τρομαγμένος, φοβισμένος και εμφανώς αδυνατισμένος. Ήταν όμως σώος και αμέσως οι κάτοικοι της περιοχής, εκείνοι που ακινητοποίησαν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας, τον πήγαν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του.

Το παιδί υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις ενώ το είδε και ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός.

Το μοιραίο λάθος

Όπως προκύπτει από πληροφορίες όλες αυτές της ημέρες οι αστυνομικοί τον έψαχναν στην περιοχή κοντά στην Ορμύλια και πίστευαν ότι δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή.

Το έργο τους δυσχέραιναν οι πληροφορίες που ήθελαν τον συζυγοκτόνο και τον μικρό Φοίβο να έχουν θεαθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το πρωί της Κυριακής ο 32χρονος φέρεται να συνάντησε συμπατριώτες του, με τους οποίους μάλιστα είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία. Αυτό ήταν και το μοιραίο του λάθος καθώς ένας από αυτούς έστειλε μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο στη σύζυγό του και εκείνη ειδοποίησε τους συγγενείς του 4χρονου γιου του Λέσι και την αστυνομία.

Κομβικό ρόλο στην σύλληψη έπαιξε και η μαρτυρία ενός 75χρονου κατοίκου της περιοχής. Ο συγκεκριμένος κάτοικος ανέφερε στις αρχές πως είδε τον συζυγοκτόνο να περιφέρεται σε χωράφια της περιοχής.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa