Περιφέρειες - Δήμοι

Το ποινολόγιο των «ανταρτών» δημάρχων

Αργύρης Ντινόπουλος

Τους φακέλους των πέντε δήμων που δεν επέτρεψαν τον επανέλεγχο των συμβάσεων πρόσληψης ή μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προκειμένου να πράξουν τα δέοντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσει ήδη τους φακέλους με τους πέντε δημάρχους στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου και την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Σύμφωνα με τη διαδικασία στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών), ενώ η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa