Κοινωνία

Το ρεβεγιόν του Ξηρού με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Χριστόδουλος Ξηρός

Σε τρία γεγονότα εστιάζει η έρευνα της ΕΛΑΣ που παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, υπό το φόβο εκδήλωσης τρομοκρατικού επεισοδίου μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τι αναφέρουν μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων

Το πρώτο σημείο στο οποίο «στέκεται» η αστυνομία είναι το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς που ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να γιόρτασε με μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως αναφέρει το «Έθνος», παρόλο που τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν το περιστατικό, μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρουν ότι το καταδικασμένο μέλος της 17Ν «εκμεταλλεύτηκε» το εθιμοτυπικό άνοιγμα των πυλών από τα κελιά, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, και κατάφερε να φύγει από την Ε’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατείτο, να μεταβεί στην πτέρυγα των «Πυρήνων» και να έχει συνάντηση μαζί τους. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μάλιστα, οι κρατούμενοι για τρομοκρατία διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το δεύτερο στοιχείο που αξιολογούν οι αρχές είναι οι αγαστές σχέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και του «πυρήνα φυλακής» των «μωρών του αντάρτικου πόλης» που επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση που δημοσίευσαν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF» χθες το απόγευμα στο διαδίκτυο. Στο κείμενο που έχει τίτλο «Μια υπέροχη μέρα», οι φυλακισμένοι «πυρήνες» εύχονται στον σύντροφό τους καλό δρόμο, προειδοποιούν ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε», ενώ απευθύνουν για άλλη μία φορά απειλές προς δημοσιογράφους.

Τρίτο στοιχείο αποτελεί η «ηχηρή απουσία» του βενιαμίν της οικογένειας Ξηρού, Βασίλη, ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 11 Ιουνίου 2011. Ο Βασίλης Ξηρός εξέτισε την ποινή του και είναι πλέον ελεύθερος, ωστόσο εδώ και καιρό έχει χαθεί από προσώπου γης.

Διαβάστε επίσης: Η άδεια Ξηρού υπεγράφη μία μέρα πριν από την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη

Ραγκούσης: Ο Ξηρός είχε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa