Παρασκηνιακά

Υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο: Ο νυν γ.γ του Υπουργείο Παιδείας και το πανάκριβο… δώρο στη Ναταλία Δραγούμη!

Ο  καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παντής που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα ΜΜΕ λόγω του κινητού τηλεφώνου που φέρεται να είχε δωρίσει ως αντιπρύτανης στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, πρόκειται να οριστεί γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Χασάπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχε τιμολόγιο καταστήματος τον Μάρτιο του 2012 προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ, σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

Από τον οικονομικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία ασκήθηκε στον κ. Παντής, που ήταν τότε αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθώς και στον τότε υπεύθυνο της εταιρείας αξιοποίησης και διαχείρισης του ΑΠΘ.  Η παραπομπή του σε δίκη για το θέμα τον είχε οδηγήσει σε αυτοδίκαια αργία.  Ο κ. Παντής είχε κάνει λόγο για συκοφαντικές κατηγορίες και ότι ο ίδιος, από μία “αβάσιμη κατηγορία” βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας του στο πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ.

Τελικά ο κ. Παντής και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας αξιοποίησης και διαχείρισης του ΑΠΘ, αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που έκρινε ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa